main logo
746

Expert: Noile avioane rusești pot distruge în 2 minute scutul de la Deveselu

Noile avioane rusești de vânătoare MiG-31K ar putea distruge baza de la Deveselu în 2 minute, susține un expert citat de presa pro-rusă din Republica Moldova.

Noile avioane rusești pot distruge în 2 minute scutul de la DeveseluNoile avioane rusești ar putea distruge Deveselu în 2 minute, susține un expert rus.

Experții susțin că rachetele "Kinjal", cu care sunt dotate aeronavele militare au o astfel de capacitate, scrie libertatea.ro.

Aleksandr Hrolenko, expert militar citat de publicația pro-rusă, scrie că Ministerul Apărării al Rusiei a prezentat în cadrul forumului internațional de tehnică militară „Armata-2018″, organizat în această perioadă, capacitatea de manevrare a avionului de vânătoare MiG-31K, dotat cu rachetele hipersonice „Kinjal”.

Avioanele de vânătoare dotate cu rachete „Kinjal” se află deja în Crimeea și este capabil 'în două minute să lovească cu rachetele de precizie înaltă zona în care se află sistemul de apărare antirachetă din România. În cazul în care la baza din Deveselu ar exista rachete Tomahawk cu focoase nucleare, există o probabilitate ca particulele radioactive, pulverizate în aer, să ajungă și pe teritoriul Republicii Moldova'.

'Rusia nu amenință pe nimeni, promovează o politică externă pașnică. Totuși, observând restabilirea ‘Cortinei de Fier de către cei din Occident, extinderea NATO spre Est, Moscova este nevoită să întreprindă măsuri de răspuns. Crimeea și regiunea Kaliningrad au fost transformate într-un termen record în bastioane foarte puternice, capabile să facă față oricărei agresiuni', scrie expertul rus.

'Din păcate, în cazul unui eventual conflict militar de proporții în Europa, baza Pentagonului din România (aflată la 340 kilometri de frontiera cu Moldova) va deveni o țintă prioritară pentru un atac de răspuns sau preventiv al Rusiei', se mai scrie în articolul de pe Sputnik.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării