main logo
578

Două călugărițe au furat jumătate de milion de dolari și au jucat banii la cazinouri

Două călugăriţe americane, care au predat la o şcoală catolică din apropiere de Los Angeles, au recunoscut că au deturnat fondurile destinate instituţiei pentru a-şi oferi plimbări la cazinourile din Las Vegas.

Două călugărițe au furat 500.000 de dolari și au jucat la cazinouri

Furtul a durat peste un deceniu, iar suma deturnată ar fi de circa 500.000 de dolari, potrivit Arhidiecezei de Los Angeles.

Ordinul Surorilor Sf. Iosif din Carondelet, creat în 1650, în Franţa, la Puy-en-Velay (centru-est), „confirmă că a fost informat de către Arhidieceza din Los Angeles cu privire la o anchetă legată de finanţele şcolii Saint James din Torrance, California”, a precizat într-un comunicat transmis AFP ramura americană a ordinului, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

„Ni s-a spus că este vorba despre o deturnare de fonduri care implică două dintre surorile noastre. Surorile au recunoscut faptele şi au cooperat cu ancheta”, a adăugat ordinul religios, cerând scuze familiilor afectate şi exprimându-şi dorinţa de a rambursa întreaga sumă şcolii Saint James.

Potrivit presei locale, sora Mary Margaret Keuper, directoarea instituţiei, unde a lucrat timp de 20 de ani, şi prietena sa bună, sora Lana Chang, care preda la clasa a patra, s-au pensionat în acest an. Un audit efectuat după plecarea acestora a dezvăluit deturnarea de fonduri comisă de către acestea.

„Ştiam că aveau obiceiul de a pleca în voiaj, de a se duce la cazino. Problema e că foloseau contul (şcolii) ca pe contul lor personal”, a rezumat un anchetator citat de presă.

Părinţii elevilor au fost informaţi cu privire la deturnarea de fonduri şi, deşi poliţia a fost sesizată, arhidieceza nu intenţionează să depună o plângere împotriva celor două, care şi-au exprimat „regretul profund” pentru cele întâmplate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării