main logo
287

Donald Trump îşi va lansa campania pentru un al doilea mandat pe 18 iunie

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că-şi va lansa oficial campania pentru un al doilea mandat pe 18 iunie, în Florida, stat-cheie în care a câştigat alegerile din 2016.

Trump îşi va lansa campania pentru un al doilea mandat pe 18 iunieFoto: moldpres.md

"Îmi voi anunţa candidatura pentru un al doilea mandat prezidenţial împreună cu Prima Doamnă Melania şi vicepreşedintele Mike Pence pe 18 iunie la Orlando, în Florida", a postat pe Twitter miliardarul republican, care a participat în ultimele luni la numeroase întâlniri de campanie pe teritoriul SUA, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

În faţa simpatizanţilor săi, Donald Trump, ales pe 8 noiembrie 2016, spre surprinderea generală, în faţa democratei Hillary Clinton, evocă cu regularitate cei şase ani care îi rămân la putere, convins de victoria sa în 2020.

Numele adversarului său democrat în scrutinul de pe 3 noiembrie 2020 este pentru moment marea necunoscută: 23 de bărbaţi şi femei candidează la învestitura partidului şi cursa se anunţă foarte deschisă.

Florida este în mod tradiţional un stat foarte disputat în alegerile tradiţionale.

Barack Obama a câştigat în 2012 în faţa lui Mitt Romney cu puţin sub 1%, iar Donald Trump a devansat-o în 2016 pe Hillary Clinton cu puţin peste 1%. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării