main logo
621

Doi pescari au plutit în derivă 3 săptămâni, fără apă, hrană sau combustibil. Cum au fost salvați

Salvare miraculoasă pentru doi marinari care au plutit în derivă aproape 3 săptămâni.

Doi pescari au plutit în derivă 3 săptămâni, fără apă și hrană

Barca celor doi se afla în largul mării, rămăsese fără combustibil, iar marinarii nu mai aveau rezerve de apă potabilă și mâncau peștele pe care reușeau să îl prindă, scrie CNN.

Cei doi au fost salvați vineri, când nava de croazieră „Împărăteasa mărilor” a companiei Royal Caribbean, i-a descoperit pe cei doi pe mare, la jumătatea distanței dintre insulele Grand Cayman și Jamaica, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Nava de croazieră se abătuse de la traseul său obișnuit, din cauza vremii, așa că salvarea celor doi a fost un adevărat noroc.

Nava a văzut luminile de semnalizare ale bărcii celor doi și a redus viteza pentru a se apropia de ei. Marinarii au fost aduși la bord, unde li s-au oferit apă proaspătă și îngrijiri medicale.

Cei doi, pescari de meserie, plecaseră din Costa Rica, cu o barcă mică. Pe timpul nopții, când cei doi dormeau, barca a fost purtată în larg, din cauza vremii nefavorabile. 

Oamenii au încercat să se întoarcă înapoi la țărm, dar au rămas fără combustibil și au început să plutească în derivă.

Pescarii aveau apă și mâncare la bord doar pentru șapte zile. Unul dintre cei doi era atât de slăbit după ce a fost salvat încât nu putea să meargă, așa că a fost cărat pe brațe de echipajul navei de croazieră.

Cei doi pescari au primit din partea echipajului navei câte 300 de dolari pentru a-și cumpăra mâncare și haine, după ce vor ieși din spital.

„Dacă nu am fi schimbat itinerariul din cauza vremii nu ne-am fi aflat niciodată la locul potrivit pentru a-i salva. Uneori, ai nevoie doar de puțin noroc pentru un miracol”, a declarat James Van Fleet, meteorologul-șef al Royal Caribbean.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării