main logo
1075

Decizie revoltătoare în cazul unei femei care a abuzat sexual 64 de copii

Cea mai cunoscută pedofilă din Marea Britanie, închisă după ce s-a filmat abuzând 64 de copii, a fost eliberată după zece ani de detenție.

Decizie revoltătoare în cazul femeii care a abuzat sexual 64 de copiiFoto: a1.ro

Vanessa George, acum în vârstă de 49 de ani, a fost condamnată, în 2009, la un minimum de șapte ani de închisoare, după ce a abuzat 64 de copii pe care îi avea, teoretic, în grijă la creșa „Little Ted”, din orașul Plymouth. 

Ea a fotografiat în ipostaze indecente mai multe victime și a trimis imaginile altor pedofili. Când a fost arestată, ea nu a făcut mare lucru pentru a ajuta anchetatorii să găsească toate victimele, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Angajații de la Protecția Copilului au vizitat 180 de minori cu care femeia ar fi intrat în contact. Conducerea creșei la care a lucrat Vanessa George a catalogat acțiunile femeii ca fiind „o trădare”.

Vanessa George a pledat vinovată pentru viol, doar două capete de acuzare, și agresiune, încă două capete de acuzare. A mai recunoscut, totodată, că a făcut, păstrat și distribuit imagini indecente, notează The Sun.

Comitetul de eliberări condiționate a dispus eliberarea ei, pe motiv că nu prezintă un pericol. Asta în ciuda obiecțiilor formulate de familiile victimelor.

Ea se va afla sub supraveghere și nu va avea voie să dețină și să folosească dispozitive conectate la internet.

Într-o scrisoare adresată locuitorilor din Plymouth, Sonia Crozier, ofițer la Serviciul de probațiune, a precizat: „Împărtășesc dezgustul vizavi de infracțiunile comise de Vanessa George și înțeleg de ce eliberarea ei îi îngrijorează pe atât de mulți oameni, mai ales pe cei din Plymouth, care încă au vii amintirile legate de abuzurile pe care aceasta le-a comis”.

„Faptul că a exploatat fără milă poziția de putere pe care a avut-o face ca totul să fie și mai înspăimântător. Ea nu va mai avea voie niciodată să lucreze cu copiii și va fi mereu trecută pe lista agresorilor sexuali. De asemenea, va avea mai multe interdicții, inclusiv aceea de a nu mai avea niciun contact cu niciun copil, decât dacă este supervizată. Dacă va încălca vreuna dintre aceste condiții sau dacă ofițerii de probațiune vor considera că au crescut șansele ca ea să recidiveze, ea ar putea ajunge din nou după gratii”, a mai precizat ofițerul de probațiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării