Comunicați țării o știre importantă!×
1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
2
1,1K

Dasaev, destăinuiri din spatele gratiilor: Mai bine era dacă mă lăsam omorât în club

Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, interlopul brăilean cercetat pentru tentativă de omor, port şi folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, rupe tăcerea după cinci luni de la atacul sângeros dintr-un club brăilean, căruia i-au căzut victime doi baschetbalişti americani,

Într-o scrisoare scrisă în arest, Dasaev susţine că este o victimă în cazul înjunghierii celor doi baschetbalişti americani, aducând ca argument faptul că pe imaginile video se observă că s-a bătut la un moment dat cu sportivii, dar nu i-a lovit cu cuţitul, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 15 septembrie 2018, pe holul băii de la terasa “The Music Pub”, de lângă patinoar. Conflictul a fost unul spontan, în împrejurări care nu sunt încă foarte clare. Cei doi baschetbalişti înjunghiaţi au ajuns la spital cu răni foarte grave, care le-au pus viaţa în pericol, şi au intrat direct în sala de operaţie. Ulterior, au fost transferaţi la un spital din Bucureşti, unde au fost operaţi din nou. Ambii sportivi şi-au manifestat intenţia de a rezilia contractele cu echipa brăileană şi de părăsi România după incidentul deosebit de violent. 

Daniel Gabriel Husein a ajuns după gratii pe 17 septembrie 2018, după ce procurorii l-au acuzat că i-ar fi înjunghiat pe cei doi baschetbalişti americani legitimaţi la clubul Cuza Sport Brăila. Dasaev spune că în acea seară se afla cu nepoata lui în localul amintit, iar bătaia ce a culminat cu înjunghierea americanilor ar fi avut loc după ce a mers la toaletă, unde s-ar fi întâlnit cu aceştia. Interlopul susţine că a fost înjurat şi agresat de baschetbalişti, iar la ieşirea de la baie, aceştia l-ar fi luat la bătaie şi l-ar fi tăiat cu un obiect ascuţit pe faţă, moment în care s-ar fi ascuns în toaletă şi ar fi blocat uşa cu piciorul până la sosirea agenţilor de pază. 

”Intrarea în baie era blocată de un grup de indivizi de culoare, iar la cererea mea de a mă lăsa să trec, unul dintre ei s-a manifestat agresiv verbal. La insistenţele mele de ai împinge uşor, m-a înjurat în timp ce mă privea în ochi. La ieşire am trecut iar prntre ei şi acelaşi tip ce avusese un schimb de replici cu mine îmi pune piedică şi mă împinge cu cotul. Am ripostat cu un pumn, ce a declanşat un potop de lovituri din partea mai multor persoane de culoare ce îl însoţeau pe acel individ”, spune Dasaev. 

”Persoanele de culoare s-au bătut minute în şir şi cu alte persoane” 

Bărbatul vine cu o variantă proprie vizavi de cele întâmplate în acea seară la terasa “The Music Pub”, sugerând că alte persoane i-au lovit cu cuţitul pe baschetbaliştii americani. 

”Persoanele de culoare s-au bătut minute în şir şi cu alte persoane în bar şi în afara lui după plecarea mea. Dacă ar fi fost tăiaţi grav în baie sau în afara băii, cum sugerează procuratura, cu siguranţă nu ar fi avut puterea să devasteze un bar întreg, să arunce cu mese, scaune şi sticle, deranjând şi lovind persoane care stăteau liniştite la alte mese, să continue liniştiţi luptele corp la corp fără să leşine din cauza sângerării, decât dacă era burduşiţi de droguri şi alcool pentru a fi imuni la durere. Eu am mari dubii că ei au fost tăiaţi în interiorul barului pentru că nu s-a găsit arma, nimeni nu a văzut că eu m-am apărat cu un cuţit, camerele de supraveghere arată doar o încăierare, iar cei 74 de martori care au asistat confirmă doar că ne-am bătut”, susţine Dasaev.

”Aberaţii sub protecţia anonimatului” 

Suspectul pentru cele întâmplate la localul din Brăila mai susţine că la două luni după incidentul sângeros, au apărut trei martori, care au făcut declaraţii mincinoase despre el, fără să aducă dovezi în sprijinul celor afirmate. 

”Rezultă din declaraţiile lor că nu ar fi prieteni din anturajul părţilor vătămate sau simpatizanţi de-ai mei. În concluzie, pe înţelesul tuturor, trei martori foarte curioşi, inconştienţi, neînarmaţi, neînfricaţi, au fost prezenţi în mijlocul evenimentului, dar nu au intervenit ca să aplaneze conflictul şi doar au avut rolul de observatori în timp ce ne loveam între noi, fără să explice ce căutau în acea împrejurare. Dacă erau nişte simpli cetăţeni cu spirit civic şi frica lui Dumnezeu, ce au fost participanţi fără voia lor la acest scandal violent, normal ar fi fost să contacteze imediat organele competente, să relateze în cel mai mic detaliu ce au văzut pentru a nu risca să fie acuzaţi de complicitate sau tăinuire, nu se lăsau căutaţi după două luni pentru a povesti nişte aberaţii sub protecţia anonimatului”, spune Dasaev. 

”Nu s-a dorit aflarea adevărului, ci doar demonizarea persoanei mele” 

Dasaev susţine că se încearcă acum orientarea atenţiei doar către el din cauza trecutului său infracţional şi al altercaţiei pe care a avut-o cu sportivii americani în localul din Brăila. ”Am avut parte în aceste patru luni de un linşaj mediatic şi juridic. Nu s-a dorit aflarea adevărului, ci doar demonizarea persoanei mele în lipsa probelor, ca opinia publică să se uite într-o singură direcţie şi la un singur viunovat. Uneori am impresia că totul ar fi decurs mai bine dacă mă lăsam omorât în club. Trebuia să le facilitez sportivilor americani intrarea în baie, să termine definitiv cu viaţa mea, să mă omoare în bataie cu sticle, pumni şi picioare, ca să scutesc procuratura de o anchetă dificilă”, încheie interlopul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Ați găsit greșeală?
Vă rugăm să ne anunțați!×
Citește și
article image
Diplome pentru sportivii moldoveni de la Universiada Mondială 2019
1
47
article image
Americanii și britanicii exersează capacitățile noului motor F-35
1
136