main logo
453

Cum arată turnul din Shanghai inspirat de sculptura unui artist român

O firmă de arhitectură din Statele Unite a anunțat finalizarea unui zgârie-nori, în Shanghai, inspirat din cea mai cunoscută operă a sculptorului gorjean Constantin Brâncuși: Coloana Infinitului.

Cum arată turnul din Shanghai inspirat de sculptura unui artist român

Clădirea de birouri se ridică ca un obelisc a cărui structură pare că se unduiește și cu un profil în zig-zag, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Turnul de birouri are 38 de etaje a fost inaugurat pe 28 februarie, printr-o ceremonie care a fost marcată de expoziția personală de fotografie a lui Pan Shiyi expusă în holul SOHO Gubei. 

Expoziția cuprinde peste 80 de portrete de antreprenori, oameni de știință, actori, scriitori, lucrători în construcții, profesori și copii din satul Panji din Tinahsui Gansu.

Clădirea inspirată din opera lui Brâncuși marchează cea mai recentă lucrare a KPF, care a proiectat cele mai înalte clădiri din Paris (Tour First), Seoul (Turnul Lotte World), Beijing (CITIC Tower) și Shenzhen (Centrul de Finanțe Ping An). 

Recent, firma a finalizat cea de-a treia clădire din Shenzhen și a lansat imagini ale turnurilor Huamu Lot 10 propuse în Shanghai, încercând să creeze un “nou urbanism participativ”, precum și un turn din Tel Aviv.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării