main logo
2687

Cum arată insula privată destinată regilor, starurilor şi miliardarilor

Există în lumea asta zone turistice la care omul de rând nici măcar nu poate visa. Una dintre ele este o insulă privată din Oceanul Indian, special amenajată pentru miliardarii lumii.

Cum arată insula privată destinată regilor, starurilor şi miliardarilor

Cu o capacitate de cel mult 12 persoane, insula este căutată de membrii familiilor regale, de staruri de la Hollywood şi de miliardari, pentru că oferă nu doar luxul suprem, ci şi discreţie maximă, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.

Totul, la un preţ pe măsură: să închiriezi insula costă de la 45.000 de dolari pe noapte în sus, iar locul este de închiriat doar pentru minimum trei nopţi.

O insulă care îţi oferă tot ce îţi poţi imagina. Evident, dacă este şi legal. Asta promit administratorii unuia dintre cele mai scumpe locuri de cazare din lume: insula Coco Prive, din Maldive.

Situată la 35 de minute de mers cu iahtul de oraşul Male, capitala Republicii Maldive, Coco Prive este cea mai luxoasă insulă din Maldive.

Capete regale din Europa şi Orientul Mijlociu, staruri de la Hollywood, dar şi miliardari care vor un loc superb şi în mod garantat ferit de ochii curioşilor aleg această insulă privată din Maldive. 

Coco Prive este căutată nu doar pentru luxul absolut, dar şi pentru faptul că paparazzi pur şi simplu nu pot să ajungă suficient de aproape de insula privată pentru a surprinde vedetele sau pe cei cu sânge albastru ori multe miliarde în conturi în ipostaze în care ei nu vor să fie văzuţi.

O noapte de cazare pe Coco Prive costă mult peste posibilităţile unui om de rând. Concret, pe portalurile care vând pachete turistice de lux insula se închiriază cu preţuri pornind de la 45.000 de dolari americani pe noapte, ceea ce echivalează cu câştigiul mediu al unui român pe nu mai puţin de cinci ani.

Preţul de 45.000 de dolari este pentru zece persoane, iar tariful creşte în funcţie de numărul de oaspeţi. Dacă toate cele 12 locuri de cazare de pe insulă sunt închriate, preţul unei nopţi de cazare all inclusive este de 50.000 de dolari pe noapte, iar rezervările, atât pentru anul acesta, cât şi pentru anul următor şi pentru 2020 se fac pentru cel puţin trei nopţi de cazare.

Pentru aceşti bani, gazdele promit oaspeţilor cu foarte multă dare de mână că găsesc paradisul: întreaga insulă, care se întinde pe o suprafaţă de 1,4 hectare, este doar a lor. Îi aşteaptă acolo plaje cu nisip alb, vegetaţie luxuriantă, cinci vile demne de cei de sânge albastru şi infinite oportunităţi de distracţie.

Cinci vile, plaje private, piscine şi personal discret

Insula are cinci vile, iar „perla' este vila Palm Residence. Acolo, de oriunde te-ai uita vezi superbele ape ale Oceanului Indian. Construită din lemn, având o combinaţie de tonuri de maro şi alb, vila oferă oaspeţilor inclusiv o cramă privată şi un jacuzzi la care doar ei au acces.

Cea de-a doua vilă, denumită Starfish, este construită în mijlocul unei grădini tropicale şi are darul de a-şi face oaspeţii să uite de orice grijă. Vila oferă atât de multă intimitate încât turiştii pot să facă baie într-o cadă, afară, în mijlocul naturii, având siguranţa că nimeni nu îi va vedea.

Vila Heron, aflată în apropiere de Starfish, are numeroase spaţii exterioare, pe lângă cel interior, fiind destinată petrecerilor.

Vila Turtle  include o zonă de SPA şi, la fel ca şi celelalte, este esenţa luxului. Vila Manta, ridicată chiar pe marginea oceanului, beneficiază de o piscină privată şi de o zonă de relaxare în aer liber, cu vedere la ocean. Situată într-un alt colţ al insulei, vila Gecko este imaginea în oglindă a vilei Manta, cu „mica” diferenţă că are nu doar o piscină privată, ci o plajă privată.

Spre deosebire de alte insule din Maldive, unde personalul care este la dispoziţia turiştilor este adus din resorturi turistice, Coco Prive are paisprezece angajaţi permanenţi, care lucrează exclusiv pe insulă. Cuvântul de ordine este „discreţie”. Aşa se face că oaspeţii de seamă care de-a lungul timpului au petrecut vacanţe de vis pe Coco Prive nu s-au plâns că intimitatea le-a fost „vândută”.

Private chef şi fitness în briza oceanului

Printre cei 14 angajaţi de pe insulă, este un private chef care are atât de multă experienţă încât poate găti pentru cele mai exigente gusturi.

În cele patru vile ale insulei nu există restaurante cu meniu, nici baruri cu lista de băuturi. Este suficient să ceri ce vrei şi ţi se va oferi.

Bucătarul are o discuţie, aparent informală, cu oaspeţii, în timpul căreia află care sunt preferinţele lor în materie de gastronomie, pentru a şti încă de la început să comande materiile prime din care ar putea oricând să prepare ce i se solicită. Iar aceste materii prime sunt, bineînţeles, din cele mai bune surse, de cea mai bună calitate. Fructele de mare sunt mereu cele mai proaspete, iar condimente aduse de pe toate continentele sunt la dispoziţia celor care prepară masa, gata să fie folosite astfel încât să bucure orice gust.

Personalul angajat este la dispoziţia turiştilor zi şi noapte: este suficient ca oaspetele să sune la un telefon şi, indiferent de oră, i se va răspunde. 


Important de spus, telefonul nu va suna de mai mult de trei ori înaine ca unul dintre angajaţi să răspundă, fiind pregătit să pună la dispoziţia oaspeţilor tot ceea ce-şi doresc, a povestit pentru jurnaliştii britanici un fost angajat al Casei Regale a Marii Britanii, care a fost pe acolo nu doar o dată.

Insula are o sală de fitness cu pereţi care pot fi detaşaţi, astfel încât poate fi închisă sau în aer liber. Fie că oaspeţii fac yoga, pilates, sau orice alt tip de antrenament, gazdele promit că nu vor fi nevoiţi să renunţe la rutina zilnică pentru că insula poate oferi orice facilitate în acest sens.

Iar cei pasionaţi de sporturile nautice pot face windsurfing, pot naviga, ori face scufundări. Un terapeut personal le asigură oaspeţilor tratamente SPA.

Pe scurt, timpul petrecut acolo poate fi pe cât de liniştit vrei, ori distracţia poate fi pe cât de zgomotoasă îţi propui. Totul e nu doar să vrei, ci şi să-ţi permiţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării