main logo
805

Cum a reuşit Poliţia Română să piardă o tonă de cocaină în Marea Neagră

Poliţia Română caută 30 de saci cu cocaină care s-au pierdut în timpul anchetei declanşate în martie 2019. Drogurile au fost transferate din două autotrenuri într-o parcare din localitatea tulceană Zebil.

Cum a pierdut Poliţia Română o tonă de cocaină în Marea NeagrăFoto: adevarul.ro

Conform rechizitoriului întocmit de DIICOT la data de 12.06.2019, doi cetăţeni sârbi, K.T. şi C.N, sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup organizat, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro

Totul a ieşit la iveală după ce în curtea unei societăţi din satul Zebil, care aparţine de comuna Sarichioi din Tulcea, a avut loc un transfer de 30 de saci de droguri, care au dispărut între timp. 

„În noaptea de 20/21 martie 2019, la ora 2.52, în incinta SC (...) unde se aflau cele două autocamioane a fost adusă şi parcată de alţi membri ai grupului infracţional autoutilitara marca Opel Moravo în care se aflau aproximativ 30 de saci cu pachete de cocaină şi vestele de salvare cu care sacii fuseseră asiguraţi pentru a fi recuperaţi din apa mării. 

La ora 4.36, cetăţeanul sârb care coordona activitatea inculpaţilor a venit în parcare şi a urcat în cabina autotractorului condus de inculpatul KT, apoi, această persoană a verificat împreună cu inculpatul KT autoutilitara marca Opel Moravo, iar în jurul orei 5.57 a părăsit parcarea plecând pe jos.     

Ulterior, cei doi au încărcat cei 30 de saci de rafie de culoare albă cu pachete de cocaină în Opel, însă între cei doi s-a iscat o neînţelegere, probabil din cauza faptului că în maşină era doar jumătate din cantitatea preconizată. 

S-au temut că li se va imputa lipsa celeilalte jumătăţi, ei neştiind la acel moment că o parte din droguri fuseseră pierdute pe plaja din Sfântu Gheorghe. 

În cele din urmă, au transferat din nou sacii cu cocaină din remorca autotrenului în autoutilitară. Dar ei nu ştiau că au un martor: un paznic de la o firmă, care s-a apropiat pe ascuns.    

„După efectuarea acestei operaţiuni, KT a adus autoutilitara Opel în parcare,  a pus cheile pe roata stânga-faţă şi s-a întors la autotractorul său. 

Apoi, ambele autotrenuri au plecat spre Tulcea. Ulterior, doi martori, paznicul şi un coleg de-ai săi, au luat cheile de pe roată şi au deschis maşina, observând încărcătura. 

Bănuind că este ceva ilegal, au dezlegat un sac, au luat din el un pachet, după care au plecat lăsând cheia la locul de unde au luat-o. 

Pachetul inscripţionat CARTIER a ajuns la Poliţie. 

„În urma analizelor s-a stabilit că în pachet se afla cantitatea de 1000,5 grame de cocaină“, se arată în rechizitor.   

Anchetă la cel mai înalt nivel: unde a dispărut cocaina   

După ce presa a dat publicităţii rechizitoriul, oamenii legii au descoperit că lipsesc cei 30 de saci cu cocaină. Şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a declarat luni dimineaţă că va sesiza Parchetul pentru neglijenţă în serviciu cu privire la şeful de la Crimă Organizată şi Antidrog Tulcea pentru modul în care a gestionat cazul „Cocaina din mare”. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării