main logo
1225

Cum a ajuns macheta unui tanc cu semnul Z în fața Ambasadei Rusiei de la București

Organizația ARESEL, care reprezintă persoanele rrome, a organizat un protest în fața Ambasadei Rusiei de la București. Aceștia au adus la protest macheta unui tanc cu semnul Z, tras de un minitractor.

Cum a ajuns macheta unui tanc cu semnul Z în fața Ambasadei RusieiFoto: Profimedia

Protestatarii au susținut că au manifestat în semn de solidaritate cu rromii din Ucraina după ce au fost acuzați că au furat cu un tractor un tanc rusesc. Mai mult, cei prezenți spuneau că la manifestație urmau să vină și rromi din Ucraina, transmite Știri.md cu referire Stirileprotv.ro.

“Fraților, să nu uităm că rromii au fost sclavi în România, au fost deportați. Familia mea a fost deportată în Transnistria, au fost asimilați forțat de regimul comunist. 

Astăzi este timpul ca în România și nu doar în România să opunem rezistență față de aceste agresiuni față de etnia rromă. Să nu uităm că rromii trebuie să învețe ce înseamnă aia rezistență. Părinții noștri au rezistat pentru a avea astăzi această limbă, limba rromani. 

Astăzi în cinstea neamului nostru trebuie să strigăm: Rezistența rromilor”, a transmis unul dintre participanții la protest, într-un live de pe pagina de Facebook ARESEL.

Un alt protestatar a punctat faptul că a fost o manifestație și amuzantă pe alocuri.

“A fost o zi interesantă, antrenantă. Cred că oamenii s-au distrat. Noi încercăm să atragem atenția că societatea românească este atât de băgătoare în cutii. Dacă au văzut niște rromi că plecau cu tancul, e clar că l-au furat. 

Noi vrem să arătăm nu doar că nu au făcut ce spunea presa, ci că sunt parte din societate”, a declarat el.

Și primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a postat pe Facebook o imagine cu macheta adusă de rromi la protest.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării