main logo
329

Consiliul Europei a prelungit sancțiunile economice împotriva Rusiei

Consiliul UE a prelungit până la 31 ianuarie 2020 efectul sancțiunilor economice ale Uniunii Europene, care sunt legate de sectoarele financiar, energetic și de apărare ale Rusiei, se arata pe site-ul Consiliului European.

Consiliul Europei a prelungit sancțiunile economice împotriva RusieiFoto: Tashana BATISTA

„La 27 iunie 2019, Consiliul UE a extins sancțiunile economice care vizează anumite sectoare ale economiei ruse până la 31 ianuarie 2020”, se arată în anunț, transmite Știri.md cu referire la Paginaderusia.ro.

Astfel, decizia liderilor statelor și guvernelor statelor membre ale UE, adoptată la summitul UE din 20 iunie, a fost aprobată oficial astăzi. 

Decizia a fost luată după audierea raportului cancelarului german Angela Merkel și a președintelui francez Emmanuel Macron cu privire la stadiul punerii în aplicare a acordurilor de la Minsk, a căror aplicare este legată de continuarea sancțiunilor.

„După primirea informațiilor actualizate, Consiliul European a solicitat reluarea urgentă a negocierilor pentru punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk și luarea de măsuri menite să aducă încredere între părți. În acest context, liderii UE au fost de acord în unanimitate să mențină sancțiunile economice împotriva Rusiei. Consiliul UE a înregistrat aceasta decizie pe baza procedurii scrise”.

Măsurile restrictive vizează sectoarele financiar, energetic și de apărare ale Federației Ruse, precum și utilizarea bunurilor cu dublă utilizare.

Sancțiunile au fost inițial impuse la 31 iulie 2014 ca răspuns la acțiunile destabilizatoare ale Rusiei împotriva Ucrainei. În septembrie 2014, UE a înăsprit sancțiunile, iar în martie 2015, liderii UE au decis să lege aceste sancțiuni de punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Ulterior, UE a prelungit în mod repetat aceste sancțiuni cu intervale de șase luni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării