main logo
376

Condițiile impuse de Papa Francisc ca să viziteze Coreea de Nord

Papa Francisc a declarat, joi, că este dispus să efectueze o vizită oficială în Coreea de Nod, dacă va primi o invitație oficială de la autorități.

Condițiile impuse de Papa Francisc ca să viziteze Coreea de Nord

Declarațiile au fost făcute în timpul unei întrevederi cu președintele sud-coreean Moon Jae-in, care a fost primit la Vatican.

Moon Jae-in se află în prezent într-un turneu diplomatic în Europa, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

El a vorbit pentru prima dată despre posibilitatea ca Papa Francisc să fie invitat la Phenian, la începutul lunii. Totodată, în urmă cu o săptămână a precizat că îi va transmite papei mesajul că liderul Kim Jong-Un îl așteaptă „cu brațele deschise” în țara sa, informează NK News.

„Mesajul președintelui Moon este unul mulțumitor, dar voi fi și mai mulțumit să primesc o invitație oficială. Dacă voi fi invitat oficial, mă voi asigura că îi răspund și aș putea chiar să merg la Phenian”, a spus Papa Francisc.

Dacă va decide să meargă la Phenian, Papa Francisc va deveni primul oficial al Vaticanului care vizitează Coreea de Nord.

În 2000, Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-Un, l-a invitat pe Papa Paul al II-lea la Phenian, însă această vizită nu a avut loc niciodată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării