main logo
1057

Cod roșu în Grecia: Avertizare de călătorie pentru toți turiștii

Serviciul de meteorologie din Grecia a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic până vineri, urmând să aibă loc furtuni puternice şi ploi torenţiale, anunță MAE.

Cod roșu în Grecia: Avertizare de călătorie pentru toți turiștii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) aminteşte cetăţenilor români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de meteorologie a emis cod roşu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de miercuri până vineri, urmând să aibă loc furtuni puternice şi ploi torenţiale, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076. 

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia - Halkidiki - s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme care au afectat miercuri seara nordul Greciei, notează Reuters.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informația și a precizat că un al treilea român este rănit, în spital. O echipă consulară mobilă se va deplasa în zonă pentru a acorda ajutor cetățenilor români.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării