183
0
Coasta de Est a SUA, sub cod de caniculă. Temperaturile ajung la 47 de grade
183
0

Americanii de pe Coasta de Est se perpelesc sub soarele arzător, iar valul de căldură e abia la început.

Poza simbol

Peste 130 de milioane de oameni au fost avertizaţi să se pregătească de caniculă în acest weekend, transmite Știri.md cu refere la stirileprotv.ro.

Mai multe oraşe din centrul Statelor Unite sunt deja afectate de caniculă. Şi ăsta e doar începutul. Zona dintre Washington până în Chicago, se va topi în acest weekend.

Lori Lightfoot, primarul oraşului Chicago: „Vom avea de-a face cu temperaturi care ne vor pune viaţa în pericol, aşa că trebuie să cooperăm pentru a fi în siguranţă.”

Vârful caniculei este aşteptat să fie atins peste ocean sâmbătă, când termometrele vor indica aproape 47 de grade Celsius.

Elizabeth Penniman, Crucea Roşie: „Oamenii cred că nu vor fi afectaţi şi că nu va fi atât de gravă situaţia. Ei bine, va fi! ”

Autorităţile din New York au anunţat că vor amplasa pe străzile metropolei adăposturi cu aer condiţionat.

Bill de Blasio, primar New York: „Dacă nu trebuie să mergi pe afară fie pentru a ajunge la muncă, fie pentru a călători, mai bine stai în casă. Cu cât stai mai mult sub soarele arzător, cu atât vei fi avea de înfruntat mai multe provocări.”

La rândul lor, medicii le reamintesc oamenilor cât de nocive pot fi razele puternice ale soarelui.

Elizabeth Penniman, American Red Cross: „Accidentul vascular cerebral poate fi fatal. Aşa că, dacă vezi pe cineva că are simptomele unui atac cerebral, du-l într-un loc răcoros şi cheamă salvarea.”

Americanii care trebuie totuşi să pornească la drum în aceste zile caniculare au fost sfătuiţi să verifice dinainte dacă sunt restricţii pe şosele.

De exemplu, pe o autostradă din Oklahoma o parte din asfalt s-a ridicat din cauza temperaturilor foarte mari. Totodată, angajaţii căilor ferate din Michigan până în Massachusetts vor monitoriza şinele pentru că există pericolul să se dilate.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter