main logo
539

Cinci români au furat un seif cu 80.000 de euro dintr-o benzinărie din Belgia

Cinci români au furat un seif cu 80.000 de euro dintr-o benzinărie din Belgia şi au cheltuit 20.000 de euro într-o zi. Ei au fost prinşi după ce unul dintre ei a comis o crimă, în Germania.

Belgia: Cinci români au furat un seif cu 80.000 de euro

Au fost condamnaţi la Bruges, miercuri, transmite Știri.md cu referire la Observator.tv.

Cinci bărbați români au fost condamnați pentru un jaf la o benzinărie din apropiere de Bruges, de unde au plecat cu un seif care conţinea 78.360 de euro. 

Patru dintre români au primit 2 ani de închisoare şi 600 de euro amendă, al cincelea, care era angajat la benzinărie, dar nu a participat efectiv la jaf, a fost condamnat la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii. 

El doar le-a oferit toate indicaţiile celor patru români care au comis jaful.

Jaful a avut loc pe 25 noiembrie 2015. Românii au smuls un perete al benzinăriei, apoi au luat seiful şi s-au făcut nevăzuţi. Aproape 80.000 de euro erau în seif, în numerar. 

Românii au fugit în Germania, după jaf, dar acolo au fost opriţi la un control de rutină. În camioneta lor a fost găsit seiful desfăcut, dar înpuntru erau cu 20.000 de euro mai puţin.

Poliţia germană a găsit 57.910 euro în maşină, şi cum românii nu i-au putut justifica, nemţii le-au confiscat banii, dar i-au lăsat liberi. 

Abia după un an, când unul dintre hoţi a fost arestat şi condamnat pentru crimă la 13 ani de închisoare s-a descoperit că ADN-ul lui corespundea cu o mostră de la benzinăria din Belgia.

Interogat, românul a povestit totul despre jaful din urmă cu un an, iar complicii săi au fost arestaţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării