main logo
618

Cel mai tânăr miliardar african, răpit: Recompensa uriașă oferită de familie

Familia celui mai tânăr miliardar din Africa, Mohammed Dewji, care a fpst răpit săptămâna trecută, oferă o recompensă de 440.000 de dolari pentru orice informație care va duce la salvarea bărbatului.

Cel mai tânăr miliardar african, răpit: Recompensa uriașă oferită

Miliardarul Mohammed Dewji a fost amenințat de mai mulți bărbați înarmați și urcat cu forța într-o dubă, la finalul săptămânii trecute, în orașul Dar es Salaam, din Tanzania. 

Până acum, poliția a arestat peste 20 de persoane în legătură cu răpirea, însă nu au reușit să afle deocamdată unde se află Dewji și nici motivul pentru care acesta a fost răpit, transmite Ştiri.md cu referire la Digi24.

Familia bărbatului în vârstă de 43 de ani pune la bătaie o recompensă de 440.000 de dolari oricui oferă poliției informații esențiale pentru salvarea acestuia. „Vrem să asigurăm pe toată lumea că orice informație pe care o vom primi va fi confidențială”, a declarat un purtător de cuvânt al familiei. 

Răpirile nu sunt un fenomen de amploare în Tanzania, iar până acum răpitorii nu au avut nicio revendicare. 

Mohammed Dewji, conducător al grupului METL prezent în circa zece ţări în domeniile agriculturii, asigurărilor, transporturilor, logisticii sau agroalimentar, a fost răpit când intra în sala de sport a unui hotel din capitala economică a ţării, au precizat autorităţile administrative şi poliţieneşti.

Născut în Tanzania, Mohammed Dewji şi-a făcut studiile la universitatea Georgetown din SUA. În 2013, el a devenit primul tanzanian care a apărut pe coperta revistei Forbes şi în 2015 a fost declarat Persoana anului de către Forbes Africa. Potrivit revistei, averea sa a fost evaluată la 1,54 miliarde de dolari în 2018.

Deputat din 2005 până în 2015, el este şi principalul acţionar al clubului de fotbal Simba FC.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării