main logo
939

Ce înseamnă Archie, prenumele bebelușului regal

Archie, personajul roşcat al unei serii de benzi desenate, sau Archie Bunker, protagonistul irascibil şi bigot al unui serial american de televiziune din anii ’70?

Ce înseamnă Archie, prenumele bebelușului regal

Semnificaţia prenumelui pe care îl va purta noul bebeluş regal britanic a stârnit miercuri vâlvă pe reţelele de socializare şi i-a nedumerit pe americani, care îl asociază fie cu una dintre cele două figuri emblematice din cultura populară, fie cu un nume potrivit pentru animalele de companie, notează Reuters.

Subiectul Archie a devenit cea mai populară temă de discuţie pe Twitter la scurt timp după ce prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, o fostă actriţă americană, au anunţat că fiul lor, în vârstă de două zile, va purta numele Archie Harrison Mountbatten-Windsor, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

În timp ce Archie se află printre cele mai populare 20 de prenume de băieţi în Marea Britanie, nu este la fel de utilizat pentru copiii americani.

În Statele Unite, acolo unde s-a născut şi a crescut Meghan Markle, asocierile se îndreaptă către Archie Andrews, prototipul adolescentului american, personajul unui licean care joacă fotbal şi este prieten la cataramă cu Jughead Jones. Eroul a apărut pentru prima dată în seria de benzi desenate ″Archie″⁣, în 1941. Aventurile acestui personaj au fost adaptate pentru televiziune în serialul ″⁣Riverdale″⁣.

“Sunt bebeluşul″, a scris pe pagina sa oficială de Twitter Archie Comics, editorul care realizează seria de benzi desenate, la câteva minute după anunţarea numelui bebeluşului regal.

Internautul ″Northlondonhippy″⁣ a scris pe Twitter că bebeluşul regal este ″⁣acum al doilea cel mai faimos Archie din lume″⁣.

Mulţi dintre americani îşi amintesc un personaj mai puţin agreabil, Archie Bunker, din serialul tv de comedie din anii ’70 ″All in the Family″⁣. 

Interpretat de actorul Carroll O’Connor, Bunker era morocănos, muncea într-o fabrică şi avea obiceiul de a face afirmaţii rasiste şi misogine. Personajul a reuşit însă să devină popular, fiind supranumit ″⁣un bigot simpatic″⁣.

“Singurul Archie pe care îl cunosc. Uf!”, a scris pe Twitter un internaut cu numele de utilizator ″royalbabyboomer″⁣, publicând şi o fotografie a lui Bunker.

Pentru alţii, Archie este o opţiune populară pentru a-ţi boteza pisica sau câinele.

“Acesta este Archie al nostru pe când era bebeluş, cu 7 ani în urmă”, a scris pe Twitter internautul ″chipeater″⁣, publicând şi un filmuleţ cu puiul său de labrador.

Specialiştii au furnizat rapid explicaţii pentru semnificaţiile numelui ales pentru bebeluşul regal.

Potrivit revistei People, Archie este o abreviere de la Archibald, care înseamnă autentic, îndrăzneţ şi curajos. Harrison înseamnă ″fiul lui Harry″⁣, iar Mountbatten a fost purtat de răposatul unchi al bunicului lui Harry, prinţul consort Philip.

Cu toate acestea, mulţi internauţi nu au fost deloc impresionaţi: “Archie este numele unei serii de benzi desenate, cum pot fi atât de ridicoli? Bietul copil″, a scris pe Twitter utilizatorul Outrider32.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării