main logo
1650

Ce a pățit un tânăr din SUA după ce a fost injectat cu un vaccin împotriva COVID-19

Un tânăr de 29 de ani, din SUA, care a participat la testarea unui vaccin anti-coronavirus, susține că a suferit reacții adverse grave după ce a fost injectat.

Ce a pățit un tânăr după ce a primit un vaccin împotriva COVID-19

Ian Haydon este una dintre cele 45 de persoane care ,în prima parte a lunii aprilie, s-au lăsat injectate cu vaccinul dezvoltat de Moderna Therapeutics, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Alături de Haydon, alte trei persoane au suferit reacții adverse.

Tânărul spune că la 12 ore după ce a primit a doua doză de vaccin, a dezvoltat o febră puternică, de peste 39 de grade, a povestit acesta pentru STAT News, citat de New York Post.

Haydon a refuzat să meargă la spital, așa cum i-au recomandat specialiștii clinicii în care a avut loc testarea, însă starea sa nu s-a îmbunătățit. Acesta a început să vomite, iar ulterior chiar a leșinat.

„Înțeleg că povestea pe care o împărtășesc va fi înspăimântătoare pentru unii oameni. Sper că nu va va genera opoziție față de vaccinare în general, sau față de acest vaccin”, a spus Haydon, care precizează că a ales să vorbească abia acum, după ce a văzut că se încearcă lansarea unui vaccin anti-COVID, fără să se mai țină cont de consecințe.

Haydon spune că a simțit ceva în neregulă chiar după ce a a primit prima doză de vaccin: a început să îl doară mâna și nu a putut să o mai ridice mai sus de umăr.

Totul s-a terminat cu bine însă pentru tânărul din SUA, care și-a revenit complet după câteva zile.

Producătorii vaccinului spun că persoanele injectate dezvultă cel puțin la fel de mulți anticorpi precum cele care s-au vindecat de Covid-19. 

Directorul general al Moderna, Stephane Bancel, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg că rezultatele testelor „nu ar putea fi mai bune”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării