main logo
1217

Candidat împuşcat mortal înaintea alegerilor. Asasinul a tras 13 gloanţe

Un candidat la primărie dintr-un sat din nord-vestul Columbiei a fost împuşcat mortal sâmbătă, într-un context de amplificare a violenţelor înainte de alegerile locale din octombrie, au anunţat autorităţile

Candidat împuşcat mortal înaintea alegerilor. Asasinul a tras 13 gloanţeFoto: stirileprotv.ro

Orley Garcia, candidat al partidului la putere pentru municipalitatea din Toledo (nord-est), a fost împuşcat mortal într-o zonă forestieră de un necunoscut, a declarat comandantul poliţiei locale, col. Giovanny Buitrago, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Acest asasinat se adaugă la cele 15 crime şi 192 de ameninţări cu moartea împotriva persoanelor implicate în campaniile electorale care s-au produs între 1 ianuarie şi 1 septembrie 2019, potrivit statisticilor Avocatului poporului. Pe 1 septembrie, o candidată la alegerile din octombrie a fost asasinată împreună cu alte cinci persoane în sud-vestul ţării.

Potrivit fostului preşedinte Alvaro Uribe (2002-2010), şeful partidului la putere, Orley Garcia a fost împuşcat de 13 ori.

Potrivit col. Buitrago, în această zonă operează disidenţi ai fostei gherile FARC care resping acordul de pace încheiat în 2016 cu preşedintele de la acel moment, Juan Manuel Santos.

Apărătorul poporului a afirmat că 36% dintre muncipalităţile din ţară, respectiv 418 din 1.200 de localităţi, sunt zone de “risc electoral” din cauza prezenţei grupurilor armate.

Potrivit parchetului general, aceste grupuri sunt responsabile pentru asasinatele unor lideri comunitari şi militanţi pentru apărarea drepturilor omului. 

În total, 462 dintre ei au fost ucişi după 1 ianuarie 2016, potrivit Avocatului poporului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării