main logo
544

Canabisul în scop recreațional ar putea fi legalizat în Luxemburg

Luxemburg ar putea deveni prima țară din Uniunea Europeană care ar putea legaliza utilizarea și cultivarea canabisului în scop recreațional.

Canabisul în scop recreațional ar putea fi legalizat în LuxemburgFoto: bbc.com

Ministrul sănătății, Etienne Schneider, a confirmat planurile guvernului asupra legalizării marijuanei într-un interviu pentru Politico, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Oficialul a îndemnat și alte state UE să procedeze la fel. „Politicile antidrog din ultimii 50 de ani nu au funcționat” a spus ministrul. 

„Interzicând totul nu facem decât să provocăm interesul tineretului” a adăugat ministrul sănătății din Luxemburg. „Sper ca noi toți să fim deschiși în privința problemei drogurilor” a mai spus oficialul, referindu-se la restul țărilor europene. 

Potrivit Centrului European de Monitorizare a Drogurilor și Dependenței, toate statele UE consideră posesia de canabis drept o infracțiune.

 În timp ce tot mai multe state UE permit utilizarea canabisului în scopuri medicale, legalizarea utilizării acestuia în scopuri recreaționale ar fi prima măsură de acest fel introdusă într-o țară europeană - depășind chiar și legislația mai relaxată a Norvegiei unde acesta este „tolerat” mai degrabă decât legalizat, arată sursa citată. 

Intenția de legalizare a canabisului face parte din programul de guvernare pentru intervalul 2018-2023 al coaliției aflate la guvernare în Luxemburg. 

„Nu este vorba despre promovarea folosirii canabisului, cât mai degrabă protejarea sănătății și siguranței cetățenilor și tinerilor în special” a adăugat ministrul sănătății din Luxemburg.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării