main logo
679

Bătălie aprigă în Spania: Oamenii s-au stropit cu zeci de mii de litri de vin

Una dintre cele mai aprigi bătălii din Spania are loc în acest weekend, la Haro din regiunea viticolă Rioja. Este vorba despre Festivalul anual al Vinului, unde se adună mii de oameni din țară, dar și de peste hotarele ei, pentru a se stropi cu vin.

Bătălie în Spania: Oamenii s-au stropit cu zeci de mii de litri de vinPoza simbol

După o masă organizată dimineața devreme, participanții s-au înarmat cu sticle, pistoale din plastic, pulverizatoare de grădină, găleți și damigene pentru a da startul evenimentului, transmite Știri.md cu referire la zugo.md

Peste 70.000 de litri de vin au zburat în aer, iar în urma bătăliei, atât oamenii, cât și hainele de pe ei, au devenit „mai mov”.

Una dintre regulile bătăliei este ca fiecare participant să poarte vestimentație de culoare albă, iar după ce s-a dat startul acțiunii, nu este permis să râzi sau să cânți.

Evenimentul este organizat în fiecare an, pentru a marca săbătoarea Sfântului Petru, dar și a aduce un omagiu producției de vin din regiune, transmite Euronews.

Festivalul atrage o mulțime de oameni, îndeosebi tineri, veniți chiar și din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, cum ar fi Australia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării