main logo
919

Bădălău: România va deveni al doilea focar de coronavirus după Italia

Senatorul PSD Nicolae Bădălău a declarat, luni, că virusul ucigaş va ajunge şi în România, iar în cel mult două săptămâni ţara va deveni al doilea focar de coronavirus după Italia.

Bădălău: România va deveni al doilea focar de coronavirus după ItaliaFoto: massa.az

„Când e vorba de popor nu primează nimic şi momentul ăsta e foarte greu pentru ţară, un moment extrem de grav. Vom fi al doilea focar după Italia în Europa, în maxim două săptămâni”, a declarat senatorul PSD, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Bădălău a mai spus că România este expusă pericolului unui epidemii de coronavirus deoarece mii de români se întorc în acest zile din Italia.

„Eu nu sunt pesimist, sunt optimist de felul meu, dar în acest moment nu poţi să nu pui răul înainte, să iei absolut toate măsurile pentru că altfel eşti un politician iresponsabil”, a conchis Bădălău.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Horaţiu Moldovan a anunţat, luni, că românii care vor veni din 10 localităţi din Italia, în care au fost confirmate cazuri de coronavirus, vor fi plasaţi obligatoriu în carantină în spaţii special amenajate pentru o perioadă de 14 zile.

Cele 10 localităţi sunt Codogno, Fombio, Maleo, Betonico, Casalpusterlengo, Castiglione d'Adda, Castelgerundo, Terranova dei Passerini, San Fiorano Cei şi Somaglia, a afirmat Horaţiu Moldovan, duminică seară, la Antena 3, scrie Mediafax. 

În Italia, peste 200 de persoane au fost infectate cu coronavirus. Cele mai multe cazuri sunt în Lombardia. Italia se află pe locul trei în lume la numărul de îmbolnăviri cauzate de coronavirus, după China şi Coreea de Sud.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării