main logo
748

Avionul militar rusesc MiG-31, cu rol de anti-satelit, un coșmar pentru americani

Avionul de luptă MiG-31 Foxhound este model despre care armata rusă a anunţat, recent, că va fi echipat cu rachete hipersonice de tip Kinjal – menţionate printre cele mai moderne arme ruse de către preşedintele Vladimir Putin în discursul său despre Starea Naţiunii la 1 martie.

Avionul militar rusesc MiG-31, un coșmar pentru americani

Rachetele Kinjal pot atinge de 10 ori viteza sunetului și pot fi prevăzute cu încărcături nucleare sau convenţionale şi lansate împotriva unor ţinte la peste 2.000 de km, relatează Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Recent, însă, fotografii pasionați de avioane au surprins la bordul unui asemenea model o armă misterioasă, cu rol anti-satelit, care ar putea deveni un adevărat un coșmar pentru armata americană.

Mig-31 este ideal pentru misiuni spațiale, cum ar fi lansarea sau distrugerea împușcarea sateliților, care ar fi prezentați în mod proeminent într-un război bazat pe spațiu.
Statele Unite nu pot face prea multe pentru a-și proteja sateliții de atac și, în schimb, ar trebui să lanseze noi sateliți pentru recuperare.

Foxhound este un luptător sovietic, din anii 80, care rămâne unul dintre cele mai rapide și mai mari avioane de zbor construite vreodată. Abilitatea de a împinge Mach 3 aproape de marginea spațiului, cu încărcături mari de arme, îl face o platformă ideală pentru lansarea de rachete anti-satelit, pe care Rusia pare să le fi testat în septembrie.

Un fotograf rus de aviație a postat, pe portalul său, două imagini cu cu Mig-31 înarmat cu o rachetă masivă, care a decolat de la centrul de testare al industriei aeronautice ruse din Zhukovski, lângă Moscova, pe 14 septembrie.

Nu este cunoscut dacă Mig-31 reperat în septembrie a efectuat o rachetă anti-satelit sau un fel de lansator de satelit, deși ambele servesc unui scop în războiul spațial.

Mig-31 are o istorie de utilizare în programele anti-satelit, dar noua rachetă pare să arate un efort reînnoit în această direcție.

Statele Unite, Rusia și China au demonstrat posibilități anti-satelit, în trecut, și, pe măsură ce războiul se bazează din ce în ce mai mult pe informații partajate prin satelit, atacarea acestor noduri critice are din ce în ce mai mult sens.

Președintele Donald Trump a încercat să abordeze amenințarea războiului spațial cu o nouă filială militară, Forța Spațială, deși experții rămân îndoielnici cu privire la ce ar putea realiza toată forța în această etapă timpurie.

Deoarece ambele părți pot distruge sateliții, un război spațial ar implica, probabil, doborârea vechilor sateliți și lansarea unor noi sateliți într-un ritm rapid.

Dar acolo unde războiul spațial își atinge limita, iar existența sateliților ar putea fi amenințată, Pământul ar putea fi aruncat înapoi într-o stare de război pre-rece, bazându-se în întregime pe comunicațiile terestre.

În timp ce multe avioane rusești și chineze dispun încă de controale analogice, SUA se bazează cel mai mult pe activele spațiale și GPS, ceea ce înseamnă că războiul din spațiu ar fi mai mult un coșmar pentru Washington decât Moscova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării