main logo
980

Avertismentul unui cadru medical din Italia: Urgența nu s-a terminat

Cadrele medicale din Italia, țara în care noul coronavirus a făcut peste 34.000 de victime, nu au liniște.

Avertismentul unui cadru medical din Italia: Urgența nu s-a terminatFoto: libertatea.ro

Luca Alini, asistent în Cremona, regiunea Lombardia, avertizează că nimeni nu poate fi sigur că Peninsula nu se va confrunta cu un nou dezastru provocat de COVID-19, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Recent, la finalul unei zile de muncă, bărbatul a postat un selfie pe Facebook.

„Nu este o fotografie din martie sau din aprilie. Urgența nu s-a terminat”, a scris asistentul medical lângă poza respectivă, conform Corriere della Sera.

„Iar începem. Nu este obiceiul meu să-mi fac selfie-uri și nici să le postez pe Facebook. Acest lucru l-am făcut în jurul orei 22:00, la serviciu. În secție, am început să internăm pacienți cu COVID cu insuficiențe respiratorii severe”, a continuat italianul.

În prezent, situația din Cremona nu este precum cea din februarie sau din martie, când sirenele ambulanțelor răsunau tot timpul, iar pentru pacienții infectați cu coronavirus locurile de care dispune spitalul din oraș nu au fost niciodată suficiente.

Mesaj pentru cei care nu poartă mască de protecție „Virusul încă există”, a precizat Luca Alini, apoi a continuat: „Majoritatea oamenilor se gândesc acum la mare, la munte, la un aperitiv cu prietenii, la o excursie în weekend. Dacă voi cunoașteți vreo persoană care a pierdut pe unul dintre cei dragi din cauza virusului, încercați să întrebați ce părere are despre toate acestea, faptul că există persoane care insistă să nu poarte mască. Încercați să întrebați și să auziți ce cred astfel de oameni. Între timp, noi continuăm să facem ceea ce facem mereu, chiar dacă acum nu mai suntem eroi sau îngeri, nu mai avem un titlu onorific”.

Chiar dacă timpul a trecut, Luca Alini nu a uitat zilele cumplite pe care le-a trăit în spitalul din Cremona: „Ce am văzut și am experimentat în acea perioadă nu poate fi explicat în cuvinte.

Doar cei care au fost acolo pot să înțeleagă: în primul rând pacienții (cei care au reușit să supraviețuiască), apoi asistenții medicali și rudele pacienților”.

Luca Alini a fost și el infectat cu COVID-19. „Dacă sunt aici și pot să scriu, înseamnă că am reușit să supraviețuiesc”, a spus acesta, apoi a avertizat: „Sper să nu se repete ce s-a întâmplat, dar nimeni nu poate fi sigur de asta”. În Italia, până acum, conform worldometers.info, 242.639 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 34.938 au murit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării