main logo
420

Atac într-o clădire oficială din Kabul: A fost detonată o maşină capcană

Bărbaţi înarmaţi au detonat o maşină capcană înainte de a lua cu asalt un complex guvernamental luni în capitala afgană Kabul, au declarat oficiali şi martori, relatează AFP.

Atac într-o clădire oficială din Kabul: A fost detonată o maşină capcană

Mai mulţi atacatori au intrat în acest complex care găzduieşte clădiri ale Ministerului Lucrărilor Publice şi ale Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, a declarat Nasrat Rahimi, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan.

O a doua explozie a survenit după cea a maşinii capcană, a afirmat un alt purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danish, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Cel puţin patru persoane au fost rănite, a afirmat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Wahid Majroh.

Una dintre ele a suferit mai multe fracturi după ce a sărit de la etajul al treilea al unei clădiri pentru a fugi, a declarat un corespondent AFP prezent într-un spital. Alte două alte persoane au fost rănite de cioburi.

Acest atac, cel mai important din 28 noiembrie, când talibanii au detonat o maşină capcană în faţa complexului în care se afla compania de securitate britanică G4S, provocând moartea a 10 persoane, nu a fost revendicat pentru moment.

Un angajat al Ministerului Lucrărilor Publice, care a reuşit să fugă, a afirmat că un schimb de focuri avea loc între atacatori şi forţele de securitate în interiorul complexului, de unde se ridica un fum gros, negru.

„Ei trag de asemenea asupra unei clădiri a NDS (serviciul de informaţii afgan) din apropiere", a declarat el pentru AFP.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Lucrărilor Publice, Mehdi Rohani, a declarat că el şi colegii lui au fugit şi s-au refugiat într-un loc sigur.

„O maşină capcană a explodat la intrarea în parcarea ministerului", a spus el la telefon, în timp ce alerga pentru a se adăposti.

„Aud focuri de armă în afara clădirii. Noi suntem bine", a adăugat el.

Potrivit unei surse a serviciilor de securitate, atacatorii au reuşit să pătrundă într-un birou al Ministerului Muncii. Nu se ştie dacă vreun angajat se mai afla încă acolo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării