main logo
2177

Atac cu cocktail Molotov în Franța, după alegerile legislative. Un poliţist, rănit

Un poliţist, un membru al Companiilor Republicane de Securitate (CRS), a fost grav rănit la Nantes, în urma exploziei unui cocktail Molotov în apropierea locului în care se afla, și are arsuri de gradul doi.

Atac cu cocktail Molotov, după alegerile legislative. Un poliţist, rănitFoto: Profimedia

Tensiuni au izbucnit între forţe de ordine şi manifestanţi, duminică seara, la Rennes şi Nantes, unde mai multe mii de persoane au manifestat după ce s-au bucurat de rezultatele alegerilor legislative anticipate, potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

La Rennes, aproximativ 1.000 de persoane - 750 potrivit prefecturii - s-au adunat seara în Piaţa Republicii.

La anunţarea rezultatului alegerilor, potrivit cărora Noul Front Popular (NFP, stânga) se afla pe primul loc, au izbucnit aplauze şi strigăte de bucurie.

”Am câştigat”, ”Niciun ales RN în Bretagne”, au scandat manifestanţii, care au scandat sloganuri împotriva RN ca ”E cald pentru  fascişti”.

Adunarea a fost interzisă de prefectură, iar forţe de ordine erau prezente în număr mare, potrivit unui jurnalist AFP.

Manifestanţii au plecat apoi în coloană într-o ”plimbare festivă” către centrul istoric, însă forţele de ordine i-au împiedicat.

În timp ce erau blocaţi în apropiere de gară, manifestanţi au aruncat cu proiectile către forţele de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene, potrivit AFP, care a constat că vitrina unui supermarket a fost spartă.

În total 25 de persoane - şi nu 31 cum s-a anunţat iniţial - au fost arestate ”în urma unor degradări comise pe cheiul de est al oraşului”, a anunţat prefectura.

Cu puţin înainte de miezul nopţii de duminică spre luni, la Rennes revenit calmul, potrivit AFP.

La Nantes, 2.500 de persoane, potrivit prefecturii, s-au adunat să urmărească rezultatele în centrul oraşului, într-o atmosferă festivă, a constat o jurnalistă AFP.

O coloană a defilat apoi pe străzi şi a fost respinsă în mai multe rânduri de către forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene.

Focuri de artificii au fost trase de către manifestanţi către poliţie, luate drept ţintă.

Către ora 22:15 (23:15, ora României), forţele de ordine au tras din nou cu gaze lacrimogene, pentru a-i dispersa pe manifestanţi.

Un poliţist a fost rănit şi evacuat conştient de către pompieri, în urma exploziei unui cocteil Molotov în apropierea sa, potrivit AFP.

Prefectura a precizat că funcţionarul a suferit ”arsuri” şio că trei persoane au fost arestate.

”Prefectul din Loire-Atlantique, Fabrice Rigoulet-Roze, condamnă cu cea mai mare fermitate aceste acte de violenţă faţă de forţele de ordine şi îşi exprimă susţinerea deplină faţă de poliţistul rănit”, a anunţat ea.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării