main logo
500

Armenia: Cel puţin 10.000 de persoane au manifestat împotriva fostului preşedinte Serj Sargsyan, ales premier

Cel puţin 10.000 de persoane au manifestat marţi seara la Erevan, capitala Armeniei, împotriva fostului preşedinte Serj Sargsyan, numit premier cu puteri sporite printr-un vot în Parlament, relatează AFP.

Armenia: 10.000 de persoane au manifestat împotriva fostului preşedinteArmenia: Cel puţin 10.000 de persoane au manifestat împotriva fostului preşedinte Serj Sargsyan, ales premier. Foto: Reuters

Adunaţi în Piaţa Republicii, din centrul oraşului, la apelul liderului opoziţiei şi deputatului Nikol Pashinyan, protestatarii au denunţat menţinerea la putere a lui Serj Sargsyan, scrie agerpres.ro.

Candidatura sa, propusă de Partidul Republican la putere, a fost susţinută de 77 de deputaţi, în timp ce 17 deputaţi au votat împotrivă.

Nikol Pashinyan a anunţat că la protest participă "zeci de mii de protestatari".

Puterile preşedintelui au devenit mai curând protocolare de la reforma constituţională din 2015 care a transformat Armenia în republică parlamentară, în care puterea executivă reală este acum în mâinile premierului.

Demonstraţii conduse de politicianul de opoziţie Nikol Pashinyan, membru al Parlamentului federal, au loc de mai multe zile la Erevan, unde au fost blocate şoselele principale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării