main logo
494

Arabia Saudită a interceptat o nouă rachetă trasă de rebelii yemeniţi

Coaliţia sub comandamentul saudit care intervine în Yemen a anunţat că a interceptat joi o rachetă lansată de rebelii yemeniţi houthi în direcţia oraşului Jazan din sudul regatului saudit, transmite AFP.

Arabia Saudită a interceptat o nouă rachetă trasă de rebelii yemeniţiArabia Saudită a interceptat o nouă rachetă trasă de rebelii yemeniţi.

Racheta a fost "interceptată cu succes" de apărarea antiaeriană saudită, a informat un purtător de cuvânt al coaliţiei citat de agenţia saudită SPA, precizând că "resturi au căzut peste un cartier rezidenţial din Jazan", transmite agerpres.ro.

Aceasta a fost trasă din Saada, fief al rebelilor houthi în nordul Yemenului, potrivit aceleiaşi surse. Insurgenţii au revendicat tirul prin intermediul postului de televiziune Al Masirah.

Din noiembrie, rebelii houthi, sprijiniţi de Iran, au tras mai multe rachete asupra Arabiei Saudite care au fost interceptate toate.

Din martie 2015, Arabia Saudită conduce o coaliţie militară a mai multor ţări intervenind în Yemen în sprijinul preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi pentru a contracara rebelii houthi care au cucerit în 2014 capitala Sanaa şi alte regiuni din ţară.

Conflictul a făcut aproape 10.000 de morţi şi a provocat "cea mai gravă criza umanitară din lume", potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării