main logo
750

A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume

Restaurantul francez Mirazur, condus de maestrul bucătar argentinian Mauro Colagreco şi situat în Menton, a fost desemnat cel mai bun stabiliment gastronomic din lume de editorii revistei britanice specializate Restaurant.

A fost desemnat cel mai bun restaurant din lume

Noma, din Copenhaga, s-a clasat pe locul al doilea în topul 50 al celor mai bune restaurante din lume - cel mai prestigios clasament organizat de reprezentanţii industriei gastronomice mondiale, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro

Poziţia a treia a revenit restaurantului Asador Etxebarri din Ţara Bascilor, o regiune din Spania.

Restaurantul Mirazur a ocupat locul al treilea în topul din 2018, în fruntea căruia s-a aflat Osteria Francescana, un restaurant condus de chef-ul Massimo Bottura.

Maestrul bucătar care coordonează Mirazur, Mauro Colagreco, este singurul chef străin premiat cu trei stele în ghidul francez Michelin.

Însoţit de soţia lui, brazilianca Julia, şi de echipa de la Mirazur, maestrul bucătar argentinian a urcat pe scenă după anunţul victoriei sale, afişând un banner uriaş care reprezenta patru steaguri naţionale: al Argentinei, al Braziliei, al Franţei şi al Italiei.

"Acest banner reprezintă Mirazur şi o nouă manieră de a găti în Franţa", a declarat el.

Mauro Colagreco a adus un omagiu Franţei, care i-a permis "să se exprime" prin intermediul gastronomiei, Argentinei, pentru "amintirile din copilărie", Braziliei, care i-a oferit "iubirea vieţii sale", dar şi Italiei, ţară din care provin jumătate din membrii echipei sale.

"Mulţumesc membrilor echipei mele. Meritaţi acest titlu. Mulţumesc prietenilor mei care ne-au susţinut timp de 13 ani", a adăugat chef-ul argentinian. 

Картинки по запросу Mirazur

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării