main logo
515

8.000 de islandezi au votat o petiţie pentru boicotarea viitoarei ediţii a Eurovision din Israel

O petiţie care face apel la televiziunea publică islandeză RUV să boicoteze concursul Eurovision 2019 din Israel a adunat 8.000 de semnături până marţi seară, după moartea a zeci de palestinieni în Fâşia Gaza în timpul protestelor împotriva mutării ambasadei SUA la Ierusalim.

Petiţie pentru boicotarea viitoarei ediţii a Eurovision din Israel

Petiţia a fost postată online pe site-ul change.org de către un cetăţean islandez, care speră să adune 30.000 de nume într-o săptămână, scrie digi24.ro.

„Totul este luat în calcul” în acest stadiu, a comentat un responsabil al RUV, Skarphedinn Gudmundsson.

Pall Oskar Hjalmtysson, un fost candidat islandez, s-a asociat acestei iniţiative pe pagina sa de Facebook, unde a denunţat „naţiunile care încalcă dreptul internaţional şi drepturile omului”.

Finala Eurovision 2019 va avea loc în Israel, după ce candidata acestei ţări, Netta Barzilai, a câştigat concursul din acest an de la Lisabona cu cântecul "Toy", inspirat de campania #MeToo.

Victoria ei a fost însă rapid eclipsată de violenţele care au izbucnit în Fâşia Gaza după inaugurarea ambasadei americane la Ierusalim luni. Aproape 60 de palestinieni, printre care şi copii, au fost ucişi de tiruri ale soldaţilor israelieni în apropierea frontierei cu Israelul, potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor din Gaza.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării