22 ian, 2019 20:22
278
0
28 de oameni au murit din cauza gripei în România
22 ian, 2019 20:22
278
0

Încă o persoană a murit din cauza gripei în România. Numărul deceselor provocate din cauza virusului gripal a ajuns la 28, a anunțat marți, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Institutul Național de Sănătate Publică a precizat că este vorba despre o femeie, în vârstă de 75 de ani, din județul Caraș-Severin. În cazul pensionarei, a fost confirmată îmbolnăvirea cu virisul gripal tip A. 

Bătrâna avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinată antigripal, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Tot marți, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat că un bărbat de 70 ani din judeţul Timiş şi o femeie de 71 de ani din Bucureşti au murit din cauza gripei. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a afirmat, zilele trecute, că România este în pragul unei epidemii de gripă. 

„Suntem în pragul unei epidemii de gripă, având în vedere că săptămâna trecută numărul cazurilor de gripă a depăşit numărul cazurilor estimate. Săptămâna trecută a fost săptămâna epidemică. Dacă trei săptămâni la rând ne confruntăm cu acest tip de săptămâni (epidemice – n.r.), atunci suntem în epidemie, dar, da, suntem în pragul unei epidemii în acest moment”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, pentru Agerpres.  

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter