main logo
996

2 milioane de arbori plantați timp de 20 ani de o familie din Brazilia

Prin anii 1990, fotograful brazilian renumit, Sebastião Salgado împreună cu soția sa Lélia Deluiz Wanick Salgado au inițiat un proiect de restaurare a stării naturale a unei zone de pădure subtropicală.

2 milioane de arbori plantați timp de 20 ani de o familie din Brazilia2 milioane de arbori plantați timp de 20 ani de o familie din Brazilia

Ei au preluat o fostă fermă de vite, lângă orașul Aimores, statul brazilian Minas Gerais, după ce au văzut că acel teritoriu nu mai are nimic din ce-și aminteau ei: copacii au fost tăiați iar fauna sălbatecă a fost nimicită, transmite Știri.md cu refeire la moldova.org.

Se întâmpla în 1994, fiind întors din Rwanda, unde a făcuse un raport fotografic al genocidului, s-a pomenit că paradisul tropical pe care-l cunoștea cândva, a dispărut.

Familia Salgado a colectat fonduri, a găsit parteneri și în 1998 au fondat Instituto Terra, o comunitate non-profit. Scopul lor a fost acela de a recupera 1.502 de acri de pădure tropicală în ferma Bulcão din Aimorés, Minas Gerais.

Cuplul Salgado a văzut institutul ca un far pentru comunitate, care ar putea crește gradul de conștientizare cu privire la necesitatea restaurării și conservării pădurilor. Au plantat de atunci mai mult de 2 milioane de arbori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării