main logo
702

15 femei pe care Meghan Markle le admiră: A omis-o pe Regina Angliei

Ducesa de Sussex a ales 15 femei pe care le consideră „forţe pentru schimbare” pentru coperta revistei British Vogue, al cărei editor-invitat este.

15 femei pe care Meghan Markle le admiră: A omis-o pe Regina AnglieiFoto: eva.ro

Alese pentru coperta Vogue la care a lucrat chiar ea, acestea sunt femeile pe care Meghan Markle le admiră, transmite Știri.md cu referire la eva.ro.

Pe coperta revistei, care va fi lansată pe 2 august, apar actrița Jane Fonda, adolescenta Greta Thunberg, activistă privind schimbările climatice, prim-ministrul neozeelandez Jacinda Arden, actrița transgender Laverne Cox, pugilista Ramla Ali şi actriţa Salma Hayek Pinault. 

Scriitoarea Chimamanda Ngozi Adichie, prim-balerina Royal Ballet Francesca Hayward şi modelul Adut Akech, fostă refugiată, se numără și ele printre cele 15 femei alese.

Ducesa a petrecut şapte luni lucrând cu redactorul-şef al British Vogue, Edward Enninful, pentru acest număr al publicaţiei, dând instrucțiuni precise despre felul în care vede fiecare detaliu. 

Ea a ales figuri reprezentative din lumea celebrităților, din politică și activiste cunoscute pentru campaniile privind diversitatea, schimbărilor climatice și drepturilor persoanelor transgender.

Daily Mail remarcă, însă, că ducesa a omis-o tocmai pe Regina Elisabeta a II-a, una dintre cele mai reprezentative personalități feminine din lume, dacă nu cumva cea mai importantă, o alegere care suscită multe comentarii.

Meghan Markle nu este primul membru al familiei regale britanice care influențează conținutul revistei British Vogue.

Prințesa Diana a apărut de trei ori pe coperta acestei publicații, în septembrie 1971, în mai 1973 și în noiembrie 1973. De asemenea, Ducesa de Cambridge, a apărut pe coperta ediției centenare a revistei, în 2016.

În schimb, Meghan Markle a devenit primul membru al familiei regale britanice care deține rolul de editor al celebrei reviste de modă. Inițial, fosta actriță a fost solicitată să apară ea însăși pe coperta ediției din septembrie, dar editorul-șef al publicației, Edward Enninful, a dezvăluit că aceasta a refuzat, considerând că acest lucru ar putea fi considerat prea lăudăros.

Este una dintre cele mai radicale decizii din istoria de 100 de ani a revistei Vogue. A 16-a imagine de pe copertă a fost înlocuită în mod sugestiv de un drepunghi gol cu efect de oglindă, care reflectă chipul fiecărei cititoare, încurajând-o astfel să-și folosească puterea "pentru a produce schimbarea".

Meghan Markle apare doar într-o poză, publicată în interiorul revistei - un cadru alb-negru realizat în biroul londonez al organizației caritabile Smart Works, care le ajută pe femeile defavorizate să se pregătească adecvat pentru interviurile de obținere a unei slujbe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării