main logo
606

„Antonia" este primul funcționar virtual din România. Robotul va reduce birocrația la Primăria Cluj

Clujenii sunt invitați la o întâlnire cu Antonia. Pentru Primărie, este singurul funcţionar model: nu cere pauză de masă, nu cere concediu de odihnă sau medical și nici măcar nu are salariu.

Antonia, primul funcționar virtual din România. Va reduce birocrațiaAntonia, primul funcționar virtual din România. Va reduce birocrația

Antonia este primul funcționar virtual din România. Este vorba de un robot dirijat de un soft cu nume de fată, care a fost creat pentru a reduce birocrația, relatează tvr.ro

Un singur pas al Antoniei înlocuiește șase pași umani. Deocamdată, este vorba doar de prima fază a proiectului. În cea de-a doua, va fi realizată o hologramă, dar nimeni nu ştie cum va arăta. Oricum, un lucru este clar: toate primăriile oraşelor mari din România au nevoie de Antonia.

Primarul Clujului a prezentat consilierilor locali ideea care stă în spatele softului.

Aceasta este prima fază a proiectului funcționarului virtual. În faza a doua, se va realiza o hologramă, despre care încă nu se știe ce înfățișare va lua. Primarul Clujului a cerut guvernului să modifice legile, astfel încât semnătura digitală să fie recunoscută în relația dintre instituțiile publice și în cea dintre cetățean și autorități.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării