main logo
880

Viorel Morari, pus sub învinuire pentru fabricarea unui dosar la comandă

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) i-a înaintat astăzi șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție învinuirea pentru 4 capete de acuzare.

Viorel Morari, pus sub învinuire pentru fabricarea unui dosar la comandăFoto: protv.ro

Totodată, PCCOCS a depus demers pentru aplicarea măsurii preventive - arestul preventiv pentru 30 de zile, transmite Știri.md.

Potrivit Procuraturii, acesta este acuzat de ”exces de putere”, ”fals în acte publice”, ”reținerea sau arestarea ilegală” și ”tragerea cu bună-știință la răspundere penală a unei persoane nevinovate” – acțiuni comise în privința co-proprietarilor rețelei de benzinării ”Vento”.

Concomitent, PCCOCS anunță despre reținerea unui alt figurant în dosar, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 a INI (în prezent - angajat al Poliției de Frontieră), care imediat ce a primit citație la Procuratură, s-a internat în spital, în baza unui certificat eliberat de serviciul medical al Poliției de Frontieră. 

Potrivit medicului curant, starea acestuia de sănătate permite participarea la acțiuni procesuale, astăzi urmând a fi audiat și recunoscut în calitate de învinuit.

Printre cei care au instrumentat și gestionat acest dosar figurează și actualul Șef interimar al Serviciului Antidrog din cadrul Poliției de Frontieră, care în anul 2018 era ofițer de investigație în cadrul Direcției nr.5 a INI și care încă acum o săptămână a fost pus sub învinuire pentru aceleași patru capete de acuzare.

Al patrulea figurant în dosar, un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție, a anunțat despre îmbolnăvirea sa cu COVID-19 exact în ziua pentru care fusese citat pentru audieri.

Știri.md amintește că procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut, din nou, de către procurorii PCCOCS.

Ulterior, Morari a venit cu o reacție, spunând că reținerea sa are ca scop o încercare de a-l intimida.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării