main logo
567

Un bărbat, salvat după ce a fost operat pe inimă direct pe trotuar

Un bărbat din Marea Britanie trăieşte graţie paramedicilor care l-au operat pe inimă, chiar pe un trotuar. Când ambulanţa a ajuns la locul în care tânărul fusese înjunghiat, acesta făcuse deja infarct şi risca să moară pe drumul către spital.

Un bărbat, salvat după ce a fost operat pe inimă direct pe trotuar

Potrivit medicilor, el avea 1% şanse de supravieţuire. Şansa lui a fost că din echipajul ambulanţei aeriene făcea parte şi un consultant pentru cazuri de urgenţă, care a supervizat intervenţia pe cord, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Nu este prima oară când este realizată o operaţie pe inimă în afara unui spital, dar este o premieră o intervenţie de asemenea complexitate, în plină stradă. Înregistrarea acestei intervenţii ieşite din comun este folosită acum ca material didactic pentru personalul medical de pe ambulanţe.

Chris Smith – paramedic: Este aproape morbid, foarte dur, dar trebuie făcut fără ezitare. Trebuie să faci o incizie de mari dimensiuni pe piept, să tai prin musculatură, să deschizi zona cavitatea toracică, ca să poţi ajunge la inimă şi la plămâni. Trebuie să identifici de unde vine hemoragia, să încerci să o opreşti prin orice metodă posibilă, să elimini cheagul format în jurul inimii. Dacă faci toate acestea, inima poate începe să bată din nou.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării