main logo
624

O femeie a rămas fără acte și bani în microbuzul de pe ruta 171

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, originar din municipiul Chișinău, a fost reținut de către polițiștii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban pentru pungășie.

O femeie a rămas fără acte și bani în microbuzul de pe ruta 171

Bărbatul a profitat de neatenția unei femei în vârstă de 56 de ani portmoneul în care se aflau actele de identitate și 535 de lei, transmite Știri.md.

Incidentul ar fi avut loc în microbuzul nr.171, în timp ce individul se deplasa pe itinerarul de la str. Muncești până la str. Tighina. 

În urma măsurilor întreprinse de polițiști infractorul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția. 

Atât bunurile materiale, cât și banii sustrași au fost depistați de către polițiști asupra făptașului, fiind ulterior returnate victimei.

Individul este cercetat penal pentru „pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

- Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor care au un comportament suspect, lângă dvs.

- Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport.

- Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

- Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

- Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant şi pot avea o vârstă diferită.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării