main logo
910

Primar din Râșcani, amendat după ce i-a dat în arendă un teren agricol fiului său

Primarul satului Singureni din raionul Râșcani, Virgil Moloșag, a fost sancționat cu o amendă de 10.000 de lei și cu privarea de dreptul de a deține funcții în cadrul unei instituții publice pentru un termen de 10 luni.

Primar din Râșcani, amendat după ce i-a dat în arendă un teren fiuluiPrimar din Râșcani, amendat după ce i-a dat în arendă un teren fiului

Decizia vine după ce Judecătoria Chișinău a respins contestația primarului și l-a recunoscut vinovat de nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese, transmite Știri.md

Amintim că la 23 octombrie 2018, Autoritatea Națională de Integritate a constatat că primarul nu a declarat și nu a soluționat conflictele de interese reale în care s-a aflat la momentul în care l-a admis ca participant și l-a desemnat drept câștigător al licitației pe fiul său. Virgil Moloșag i-a oferit acestuia în arendă un lot de teren agricol de 1,49 ha.

Potrivit legii, primarul era obligat să informeze Autoritatea Națională de Integritate imediat, dar nu mai târziu de 3 zile de la data constatării, despre orice situație de conflict de interes real în care se află.

Precizăm că hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării