main logo
3044

Cuplu din Capitală, acuzat din greșeală că a furat bani din bancomat

A făcut o faptă bună, dar a ajuns să fie căutat de poliție. Un bărbat se plânge că a apărut în imaginile postate pe site-ul poliției capitalei, la rubrica se caută un hoț de bancomate.

Cuplu din Capitală, acuzat din greșeală că a furat bani din bancomatPersoane din imagine, căutate de Poliție. Au furat 450 euro din bancomat


Acesta spune ca, de fapt, a vazut banii uitati in aparat si i-a restituit celui care i-a pierdut, transmite Știri.md cu referire la protv.md.


Acest barbat povesteste ca acum o luna, trecand pe langa un bancomat din sectorul Rascani al capitalei, a observat 150 de euro blocati in aparat. S-a apropiat, i-a luat si a sunat imediat la banca.  

Sergiu CHIPARUS: “Eu ma plimbam in apropriere de bancomat. Asa s-a intamplat ca am observat cum o suma de bani s-a blocat in bancomat. Cu mine erau sotia si copiii. Copilul a luat banii si mi i-a transmis mie, am luat telefonul si am sunat la Suport Clienti pentru a-i anunta ca am gasit banii cu care nu stiam ce sa fac.”

De la banca i-au spus sa revina a doua zi si sa restituie banii, deoarece toate filialele erau inchise deja. Barbatul a facut asa cum i s-a cerut. Iar ieri, spune el, a vazut pe site-ul politiei capitalei imagini cum ia banii din bancomat si este prezentat drept un hot dat in cautare. 

Sergiu CHIPARUS: “Dupa care am mers la politie. La inspectoratul de politie se afla si clientul care a pus banii. Am mers impreuna la banca unde am restituit banii, pentru a ne clarifica in aceasta situatie.” 

Cel care a pierdut banii spune ca a suplinit contul unui prieten si, probabil, din motive tehnice, bancnotele s-au intors. 

Dumitru ALACIA: “Am introdus banii in bancomat si am plecat. Din motive tehnice, banii s-au intors inapoi, iar eu nu mai eram langa bancomat. Eu nestiind faptul am sunat la banca si am rugat ca sa intervina pentru ca banii nu mi s-au pus pe cont. Mi-au raspuns ca in descurs de doua saptamani o sa fie incasat bancomatul si o  se se stie daca sunt in bancomant sau nu sunt.”

Dumitru spune ca peste doua saptamani I s-a spus ca banii au fost furati, iar dupa ce a primit de la banca imaginile video de pe camerele de supraveghere, el s-a adresat la politie.

Dumitru ALACIA: “Banii deja erau in cont. De pe 6 iulie banii erau in cont, dar eu umblam scriam cereri, era deja 15-20-26 iulie, primeam cereri pe e-mail. Politia cauta hotul. Eu paralel cautam persoana care mi-a sustras banii si nu puteam sa-i gasesc.”

Dumitru crede ca banca trebuia sa anunte politia ca cineva a gasit banii.

Dumitru ALACIA: “Banca m-a prostit o luna si ceva cautand hotul. Dar domnisoara, care a incasat banii putea sa se adreseze la politie. Poate i s-au furat cuiva, veniti si clarificati. Sa isi ceara scuze.”

 Imediat dupa ce lucrurile au devenit clare, imaginile video cu barbatul care scoate banii din bancomat, prezentat drept hot, au fost sterese de pe site-ul politiei. Oamenii legii spun ca nu au primit decat cererea celui care a pierdut banii si banca ar fi trebuit sa-i anunte ca au fost gasiti. Intr-un comunicat de presa, banca a informat ca banii nu au fost sustrasi din bancomat intentionat si ca cel care i-a luat nu a comis nici o incalcare.

Cu alte precizari serviciul de presa al institutiei bancare  ne-a spus ca va reveni ulterior.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării