main logo
2401

Omor la piscină: Ex-șeful poliției criminale va fi eliberat din arest

Fostul șef al Poliției criminale din Hâncești, Ion Cojocaru, învinuit că a ucis vara trecută un tânăr de 20 de la o piscină, urmează să fie eliberat din arest preventiv.

Omor la piscină: Ex-șeful poliției criminale va fi eliberat din arestFoto: Știri.md

Pe data de 21 iunie se va împlini un an de la plasarea lui Cojocaru în arest, iar legislația nu permite deținerea persoanei învinuite în arest preventiv pe un termen mai mare de un an, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

Părinții tânărului învinuit îl bănuiesc pe Cojocaru că ar fi tergiversat procesul ca să nu fie pronunțată sentința timp de un an de la comiterea crimei.  ”A găsit diferite motive să nu se prezinte la ședințele de judecată, ba că este ziua profesională a poliției, ba că se simte rău. Nu excludem că fiind eliberat din arest preventuc Cojocaru ar putea să dispară”, ne-a declarat tatăl tânărului ucis, un fost angajat al Serviciului de Informații și Securitate.

Bărbatul s-a arătat indignat că fostul polițist insistă asupra nevinovăției sale și înaintează diferite versiuni, în opinia sa, lipsite de logică: ”Spune că băeatul i-a luat arma din dotare și s-a împușcat singur”, precizează tatăl băiatului.

Pe banca acuzaților a mai ajuns și proprietarul piscinei, omul de afaceri din Israel, Amir Rabi, care se afă sub control judiciar. Avocatul businessmanului acuză de cele întâmplate organele de drept. ”Rabi a depus mai multe plângeri la poliție pentru că îi este violată proprietatea și domiciliul, că au fost comise furturi, că este perturbată activtatea. Dar toate aceste plângeri au rămas fără examinare, făptașii fiind fii unor persoane influente”, a precizat apărătorul.

Amintim că, incidentul a avut loc în noapte de 21 iunie pe teritoriul unui centru de agrement din Hâncești. Trei tineri, printre care victima, fiul unui deputat și fiul unui polițist, intrase fără permisiune pe teritoriul centrului pentru a se scălda în piscină. 

La un moment dat, în urma unei ambuscade organizate de proprietarul centrului și șeful poliției criminale al IP Hâncești, unul dinte băieți a fost împușcat mortal. Victima s-a dovedit a fi fiul fostului șef SIS pe regiunea Hâncești. Tânărul avea 20 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării