main logo
5922

O femeie din Anenii Noi a murit din cauza gripei la două zile după naștere

O femeie de 34 de ani a murit în urma complicaţiilor cauzate de gripa sezonieră. Femeia originară din raionul Anenii Noi a fost internată în stare gravă la Institutul Mamei şi Copilului, unde a născut prin cezariană, pe data de 17 ianuarie.

O femeie din Anenii Noi a murit de gripă la 2 zile după naștereO femeie din Anenii Noi a murit din cauza gripei la 2 zile după naștere

Imediat după intervenţie, starea mamei s-a înrăutăţit şi mai mult, astfel că aceasta a fost transferată la Spitalul Clinic Republican, transmite Știri.md cu referire la Unica.md

„A doua zi, pe 19 ianuarie, pacienta practic a început să manifeste tensiune joasă și semne de insuficiență respiratorie. S-a luat decizia de a conecta bolnava la respirația artificială. În ciuda manevrelor, starea s-a înrăutățit, a progresat fulminant insuficienţa cardiacă şi pulmonară, iar în decurs de 20 de minute a survenit stopul cardiac”, declară directorul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”, Anatol Ciubotaru.

Nou-născutul a rămas internat la Institutul Mamei şi Copilului, iar starea sa de sănătate este satisfăcătoare. Acest caz este primul deces provocat de gripă de la începutul acestui an şi al treilea de la debutul sezonului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării