main logo
38649

O fată a murit în timpul vacanței în Antalya: Medicii i-au luat organele

Familia unei adolescente din Rusia acuză medici de la un spital din Turcia că i-au prelevat organele, pentru a le vinde pe piața neagră, după ce aceasta a murit în timpul vacanței lor în Antalya.

O fată a murit în timpul vacanței în Antalya: Medicii i-au luat organele

Circumstanțele morții Sofiei Lanșakova, un model de 16 ani din regiunea Siberiei, rămân un mister, după ce fata a fost transportată de urgență la un spital din Turcia, în urma unei crize de peritonită suferită în timp ce era în vacanță în Antalya, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Mai multe imagini cu Sofia în galeria foto

Părinții fetei susțin că aceasta a murit având dureri groaznice și îi acuză pe medici că ar fi ucis-o, pentru a-i lua organele.

Potrivit The Mirror, tatăl fetei, Viacheslav Lanșakov, 38 de ani, susține că autoritățile ruse “au raportat absența unor organe, inclusiv uterul”, în momentul examinării trupului neînsuflețit.

Un raport complet privind moartea adolescentei de 16 ani este așteptat luna viitoare, în Rusia.

“Eu cred că e vorba de o crimă. Primul diagnostic a fost apendicită acută. Noi bănuim că este vorba despre un transplant de organe“, a declarat tatăl pentru postul de televiziune TVK6, apreciind că a existat o întârziere în repatrierea trupului acesteia în Rusia.

Cazul, prezentat de mass-media din Rusia

Daily Mirror publică un video în care mama tinerei, Tatiana, este reținută de polițiști în momentul în care vrea să-i confrunte pe medicii de la spitalul Yaşam Hastanesi, din Ankara, în această săptămână.

Femeia a fost reținută 12 ore, scrie sursa citată.

Femeia susține că un reprezentant al spitalului i-ar fi spus: “Nu am luat niciun organ. Poliția a făcut-o la autopsie”.

Familia fetei spune că este de accord cu exhumarea acestei, pentru a afla adevărul: “Vrem să mergem până la capăt. Trebuie să aflăm adevărul”.

Vorbind despre acest caz, Alexei Erkhov, ambasadorul Rusiei în Turcia, a declarat: “Suntem alături de familia îndurerată care și-a pierdut fiica. Diplomații ruși vor continua să-și ofere sprijinul pentru a rezolva această situație”.

De cealaltă parte, un reprezentant al unei clinici în care tânăra a ajuns cu dureri puternice a declarat că familia este de vină, deoarece nu au dus fata la spital imediat după apariția durerilor.

“Ce dovadă au că s-a făcut ceva greșit? Sau că au fost luate organe? Da, fetei i s-a făcut autopsia aici, în Turcia, iar corpul a fost trimis acasă. 

Dacă ceva ar fi lipsit, dacă vreo infracțiune ar fi fost comisă, atunci s-ar fi deschis o anchetă, a declarat reprezentantul clinicii Siedra, unde copila a fost dusă initial, înainte de a ajunge la spitalul Yaşam Hastanesi.

Presa internațională mai notează că șeful Comisiei de investigații din Rusia, Alexander Bastrykin, ar fi ordonat o anchetă privind moartea mai multor turiste ruse în Turcia, trei înecate în piscină și Sofia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării