main logo
2021

Mascați de la Fulger, filmați cum rețin indivizi suspectați de șantaj

Trei bărbați au primit arest pentru 30 de zile după ce au fost reținuți de oamenii legii pentru șantaj.

Mascați de la Fulger, filmați cum rețin indivizi suspectați de șantajColaj: știri.md

Aceștia, sub un pretext inventat, precum că victima i-ar fi denunțat organelor de drept din Federația Rusă că ar fi comis o infracțiune, l-au maltratat fizic, transmite Știri.md.  

Ulterior, continuându-și acțiunile ilegal, în repetate rânduri, au cerut și au primit în mai multe tranșe mijloace bănești în sumă de 1.000 de euro și 2.000 de lei, totodată continuând să pretindă de la victimă suma de 1.000 de euro.

Deși, au primit sumele menționate, bănuiții au deposedat pe victimă și de automobil, care urma să servească în calitate de gaj până la primirea întregii sume de bani estorcați, totodată amenințându-l cu răfuiala fizică în cazul că se va adresa la organele de drept.

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală și al măsurilor speciale de investigație desfășurate de aproximativ două luni, au fost identificați membrii grupului infracțional, care s-au dovedit a fi trei bărbați, cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani, toți anterior judecați.

La 14 noiembrie curent, de către ofițerii de investigații cu suportul colaboratorilor BPDS „Fulger”, a fost reținut în flagrant, în mun. Chișinău, unul din membrii grupului criminal în momentul primirii de la victimă a unei tranșe de bani escortate.

Concomitent, au fost efectuate percheziții la domiciliile figuranților, de unde au fost  ridicate arme, muniții, substanțe narcotice, marijuana, pastile Ecstasy, telefoane mobile, cartele SIM, din care vor fi extrase informații utile urmăririi penale, precum și alte obiecte ce pot servi ca mijloace de probă.

Dacă li se va demonstra vinovăția, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării