main logo
3522

Jafuri după explozia de la Râșcani: 2 persoane au fost reținute

După ce victimele exploziei de la Râșcani au povestit cu lacrimi în ochi că apartamentele au fost jefuite, poliția anunță că 2 carabinieri au fost reținuți.

Jafuri după explozia de la Râșcani: 2 persoane au fost reținuteColaj: știri.md

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă Natalia Stati a declarat că la IP Râșcani au parvenit plângeri din partea locuitorilor care s-au plâns că au rămas fără bani, aur, telefoane și tablete. 

Potrivit poliției, au fost pornite 3 cauze penale la o lună după explozie, iar 2 carabinieri au fost reținuți, cauzele penale fiind deja în judecată. 

Precizăm că furturile s-au comis în apartamentele care nu s-au prăbușit.

Știri.md menționează că una dintre victimile incidentului a povestit cu lux de amănunte cum carabinierii au spart dulapurile și câteva debarale de unde au furat lucruri de preț

Referitor la acest subiect, femeia spunea că a vorbit cu procurorul Corneliu Bratunov, care declara că au fost deschise 3 dosare penale pe seama plângerilor venite din partea locatarilor. 

Două cazuri au fost soluționate prin acordul părților cu plata daunelor, iar un alt dosar este încă în derulare. 

Amintim că în urma exploziei din 6 octombrie 2018, patru persoane, inclusiv un copil de 4 ani şi 5 luni, şi-au pierdut viaţa.

Salvatorii au scos de sub dărâmături cadavrul unei bătrâne care era dată dispărută, dar şi corpul unei femei şi al copilului ei de doar patru ani şi cinci luni.

La doar câteva ore după explozia din sectorul Râşcani, la spital s-a stins şi un bătrân de 77 de ani.

Potrivit șefului Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, explozia din bulevardul Moscova, din 6 octombrie anul curent, s-a produs ca urmare a unei scurgeri de gaze, dar nu de la butelie, cum s-a presupus inițial, ci de la aragaz.
Se presupune că proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia, din neglijență, ar fi lăsat robinetul deschis, lucru care a și dus la umplerea spațiului cu gaz.

Cauza penală, inițiată de procurori, a fost încetată deoarece proprietara apartamentului unde a avut loc explozia a decedat. 

Primăria Chișinău a alocat atunci 10 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării