main logo
475

Inundaţii fără precedent în Spania: Cod roșu în mai multe provincii

Trei oameni au murit în urma inundațiilor din sud-estul Spaniei și sute de persoane au fost evacuate din fața apelor.

Inundaţii fără precedent în Spania: Cod roșu în mai multe provincii

Autoritățile sunt îngrijorate de cantitatea de precipitații, nemaiîntâlnită până acum, și avertizează populația să nu iasă din case. Cu cele mai noi informații, corespondentul TVR, Felix Damian, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Provinciile Almería, Murcia, Alicante și Valencia se află sub cod roșu din cauza unui fenomen meteorologic cunoscut cu numele DANA, depresiune atmosferică izolată la niveluri înalte, care a atras o cantitate nemaivăzută de precipitații și a scos mai multe râuri din matcă.

Aproape 500 de oameni au fost evacuați din câteva localități din Murcia, iar autoritățile le-au transmis localnicilor să evite orice deplasare cu mașina, de teama inundațiilor.

Cel puțin 1000 de persoane sunt implicate în operațiunile de salvare din zona de sud-est a Spaniei, în timp ce ploile au provocat blocaje pe șosele și daune materiale importante.

Trenurile au fost oprite în zona litoralului afectat de DANA, iar aeroporturile din Almeria și Murcia au fost închise din cauza precipitațiilor puternice care vor continua să cadă și în zilele următoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării