main logo
444

Explicația unui moldovean, prins cu act fals în bagaj la Vama Leușeni

Un moldovean cu dublă cetățenie este cercetat de către polițiștii de frontieră în urma descoperirii unei cărți de identitate românească falsificată.

Explicația unui moldovean, prins cu act fals în bagaj la Vama LeușeniFoto: border.gov.md

Incidentul a fost semnalat în punctul de trecere Leușeni, unde la linia de control s-a apropiat un Volkswagen Crafter cu plăcuțele de înmatriculare eliberate de autoritățile naționale, transmite Știri.md

În timpul verificării bagajelor, într-o geantă a fost depistat un document cu indici de falsificare. 

Acesta ar fi fost eliberat de către instituția competentă din România pe numele unui locuitor din orașul Strășeni, în vârstă de 29 de ani.

Din primele cercetări s-a constat că posesorul genții a prezentat pentru autorizarea trecerii pașaportul moldovenesc cu un nume de familie total diferit față de cea din cartea de identitatea românească. Mai mult decât atât, actul nu însuma toate caracteristicile unui document oficial.

Fiind audiat, tânărul a spus că nu știa despre falsul actului, dar a recunoscut că l-a perfectat prin intermediul unei persoane necunoscute contra sumei de 200 de euro.

Documentul contrafăcut a fost ridicat și transmis către expertiză, iar pe numele persoanei s-a întocmit un proces-verbal.

Moldoveanul riscă amendă penală în sumă de 32.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării