main logo
9857

Elev din Ungheni, bătut și violat de 4 colegi de școală

Un minor din raionul Ungheni a fost agresat la sfârșitul lunii septembrie de către patru elevi din școala unde învățau împreună.

Elev din Ungheni, bătut și violat de 4 colegi de școalăFoto: digi24.ro

Despre cazul dat a povestit anonim pe Facebook o persoană care pretinde că este din aceeași localitate cu elevii, transmite Știri.md.

"Viol. Ieri am fost la mine în sat (pentru moment locuiesc în oraș) și părinții mi-au povestit ce s-a întâmplat în sat. Cu vreo săptămână în urmă, vreo 4 băieți au furat ghizdanul unui alt băiat, mai mic decât aceștia. Copilul a fugit după ei pentru a-și lua ghiozdanul înapoi.

Ei (băieții) l-au ademenit într-un loc mai îndepărtat și l-au violat și bătut măr în zona capului. Băiatul învață foarte bine, e din familie social-vulnerabilă, la fel și făptașii sunt din familii social-vulnerabile", se arată în postare.

"Familia băiatului nu a făcut nimic, absolut nimic, nici măcar salvarea nu a chemat-o când au văzut copilul că a mers aproape 2 kilometri până acasă, plin de sânge, poliția la fel nu au chemat-o.

Din sat nimeni nu s-a implicat. A doua zi copilul s-a dus la școală, de ce directorul nu a sesizat pe nimeni?", s-a arătat indignat autorul postării.

Totuși, autoritățile din sat, asistența socială și poliția, s-au autosesizat după ce a fost făcut public acest caz.

Contactat de Știri.md ofițerul de presă al IGP, Mariana Bețivu a declarat că acest caz este cercetat la momentul de față de către procurori. 

Totodată MAI a inițiat o anchetă pe marginea acestui caz.

Surse din cadrul Procuraturii Generale au declarat pentru Știri.md că pe acest caz a fost pornită o urmărire penală, iar dat fiind faptul că agresorii sunt minori, la răspundere vor fi trași părinții acestora.

Totodată, sursele au declarat că tuturor copiilor le trebuie acordată asistență calificată psihologică, pedagogică, informațională, în vederea realizării schimbărilor pozitive în comportament.

Alte detalii se stabilesc.

Notă: Pentru a proteja identitatea victimei și a minorilor, redacția Știri.md nu publică detaliile cu impact emoțional descrise de autorul postării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării