main logo
736

Dosarul Braguţa: Încă 13 polițişti au ajuns pe banca acuzaţilor

Treisprezece poliţişti, angajaţi ai Izolatorului de detenţie preventivă al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău, au compărut luni, 15 ianuarie, pe banca acuzaţilor în dosarul lui Andrei Braguţa.

Dosarul Braguţa: Încă 13 polițişti au ajuns pe banca acuzaţilorDosarul Braguţa: Încă 13 polițişti au ajuns pe banca acuzaţilor.

Judecătoria Chişinău, oficiul Centru, a pus pe rol dosarul, în care cei 13 polițiști sunt acuzaţi de comiterea tratamentului inuman şi degradant faţă de Braguţa.

Învinuiţii pledează nevinovaţi şi susţin că au îndeplinit ordinele superiorilor. Unul dintre suspecți a declarat pentru Crime Moldova că a anunţat atât conducerea Inspectoratului de Poliţie al municipiului Chişinău, cât şi Procuratura despre faptul că există probleme cu un deţinut, dar aceştia nu au reacţionat. Mai mult, unul dintre şefii Poliţiei Capitalei ar fi dispus ca lui Braguţa să nu i se dea saltea, pentru a nu o distruge.

Printre numele publicate, figurează cel al lui Corneliu Groza, şeful Inspectoratului de Poliţie al municipiului Chişinău.  

colaj Braguta.jpg

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei 13 polițiști riscă de la 3 până la 8 ani închisoare sau amendă de la 68 până la 80 de mii de lei.

Judecătoria Chişinău mai are pe rol un dosar penal privind decesul lui Andrei Braguţa, în care sun învinuiţi 3 inspectori ai izolatorului respectiv şi 4 deţinuţi, care au stat în aceeaşi celulă cu victima. Ambele cazuri sunt reprezentate în instanţă de către procurorul Lupaşco. Acesta susţine că a separat dosarul din cauza numărului mare de învinuiţi.

Andrei Braguța, în vârstă de 31 ani, a decedat la 26 august, 2017, în penitenciar, după ce a fost reținut pentru depășirea limitei de viteză. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării