main logo
628

Descinderi la Soroca: Obiecte de cult și pistoale pneumatice, confiscate

Un moldovean este vizat într-un dosar penal pentru deținerea obiectelor vechi de peste sute de ani, dobândite prin săpături neautorizate în perimetrul siturilor arheologice din Soroca.

Descinderi la Soroca: Obiecte de cult și pistoale pneumatice, confiscateFoto: border.gov.md

Potrivit informațiilor, polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni de urmărire penală pe numele unui locuitor al satului Grigorăuca, raionul Soroca, în vârstă de 40 de ani, transmite Știri.md

Anterior, el a fost observat la marginea satului având asupra sa un detector de metale, iar după s-a aflat că ar deține obiecte de anticariat în urma săpăturilor ilegale realizate în situl arheologic și în zonele cu potențial arheologic.

În urma percheziției în locuința bărbatului, s-a depistat două pistoale pneumatice, monede, cărți vechi, literatură cu material istoric și arheologic, planșete pentru monede, obiecte din domeniul faleristicii, iar în garaj s-au găsit cioburi de ceramică istorică.

Toate obiectele ridicate au fost sigilate și urmează a fi transmise către expertiză, iar bărbatul riscă o amendă de până la 117.500 de lei sau privațiune de libertate de pînă la 1 an.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării