main logo
8065

Descinderi la sediul ANTA: 12 persoane, reținute pentru 72 de ore

Ofițerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) au descins în dimineața curentă la Agenția Națională Transport Auto (ANTA).

Descinderi la sediul ANTA: 12 persoane, reținute pentru 72 de oreFoto: IPN

Informaţia a fost confirmată de către ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, transmite Știri.md.

Potrivit sursei citate, acţiunile de urmărire penală sunt întreprinse de CNA şi Procuratura Anticorupție în mai multe cauze ce vizează fapte de corupere şi trafic de influenţă în care ar fi implicaţi atât inspectori ai ANTA, cât şi reprezentanții unor companii de transport auto.

Contactată de Știri.md, Angela Starinschi, a menționat că în urma intervenției au fost efectuate percheziții și reținute 12 persoane, printre care inspectori ai Agenţiei Naţionale Transport Auto şi reprezentanţii unor companii specializate în transportul de pasageri.

Faptele celor vizaţi au fost documentate câteva luni de ofiţerii CNA.

Acţiunile ilegale ale inspectorilor ANTA se desfăşurau atât în timpul stopării autovehiculelor pentru verificările de rutină, cât şi în timpul controalelor planificate la agenţii economici. Pentru a nu le aplica sancţiuni pentru neregulile depistate, inspectorii pretindeau şi acceptau recompense care variau între 1.000 şi 9.000 de lei.

Astăzi, mai multe grupuri de ofiţeri şi procurori anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliile, birourile şi în automobilele bănuiţilor. 

Ulterior, aceştia au fost escortaţi la sediul CNA pentru audieri pe marginea faptelor imputate. 

În prezent, 12 persoane sunt reţinute pentru 72 de ore, fiind suspectate de comiterea coruperii pasive, active şi traficului de influenţă.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării